• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Bingöl'de 'Mahalle Buluşmaları'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl İl Özel İdaresi Düzağaç yerleşkesinde düzenlenen kahvaltı programında merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, muhtarlara; sorunlara, gelecek nesillere ve kuşaklara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Programa Vali Köşger’in yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Jandarma Komutan V. Yarbay Şenel Eker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Müftüsü Mecit Can, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Mahalleyi temsil eden bir heyetle görüşmek istediklerini belirten Vali Köşger, “Çeşitli vesilelerle sizlerle bir araya geldiğimiz ortamlar oldu ancak yine de sizlerle hasbihal etmek, mahallelerimizin sıkıntıları var mı yok mu? Bunları dinlemek için, mahallelerde sizleri ziyaret ederek uygun göreceğiniz zamanlarda halkımızla bir araya gelmek istiyoruz.  Mahalleyi temsil eden bir grupla hasbihal etmek, dertleri, önerileri olan kişilerle toplanmak istiyoruz.” dedi.

“Bingöl dik duruşuyla her zaman örnek bir şehir olmuştur”

Bingöl’ün çevre illerden daha iyi hizmet aldığını söyleyen Köşger, “Memlekete sıkıntı veren her türlü eylem son bulacak ve ülke daha iyi bir noktaya gidecek. Bingöl, bu sıkıntılı süreçte başından beri iyi bir duruş sergiledi. Her zaman hemşerilerimiz milletin yanında oldu. Şehrin daha iyi bir noktaya gelmesinin dışında bir derdi ve tasası olmadı. Bundan sonra da aynı minval üzere devam edecek. Bingöl ahalisi, çocukları çok zeki, imkân fırsat verildiğinde ülkede gelmeyeceği nokta yok. Bingöl çevre illerden daha iyi hizmet alıyor. 30-40 yıllık işler çok kısa sürede tamamlanarak makas kapatılmış durumda. Valiliğimiz ve belediyemiz tarafından bu hizmetler daha da gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı.

“Bingöl, Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir ivme yakalamalıdır”

“Eğitim anlamında birçok büyükşehirden daha iyi konumdayız.” diyen Köşger daha sonra şöyle konuştu: “Okullarımızın kalitesi, pansiyonlar, yurtlar, üniversitemiz çok iyi bir duruma geldi. Üniversitenin imkânları ve diğer kamu hizmetleri ile Bingöl sadece kendi etrafında olan illere değil Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir ivme yakalamalıdır. Bunu da şehrin nüfusunun yarıya yakınının muhatabı olan sizler ile sağlayacağız. İl merkezinde biz asayişi olması gereken düzeye çıkarır, şehrin algısını, imajını olması gereken yere çıkarırsak şehir gelişir.”

“Hep beraber güzel bir geleceğe yürüyelim”

Mahalle buluşmaları noktasında muhtarların düşüncelerini dinleyen Vali Köşger, “Bu toplantılarımıza mahallelerde de devam edeceğiz. Katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Mahalle sorunlarından haberdar olduğunuz için sizlere ayrıca teşekkür ederim. Şehir sizin şehriniz, biz yolcuyuz siz hancısınız. Sorunlarınıza sahip çıkın, gelecek nesillere, kuşaklara sahip çıkın, ülkenize sahip çıkın. Etrafımız ateş çemberi, devlet gidince baştan, kuşaklar boyunca ne kazanmışsanız temeline bir bomba koyup infilak ediyor. Ülkemizin kıymetini bilelim bu ülke bizim, bu şehir bizim, bu gelecek bizim. Hep beraber güzel bir geleceğe yürüyelim.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden program sonucunda; her hafta bir mahallede, mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin katılacağı programlar düzenlenmesi kararlaştırıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir