• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
Evleri yanan YGS öğrencisine kitap desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi’de uygulanan sokağa çıkma yasakları ve çıkan çatışmalarda evleriyle birlikte YGS kitapları da yanan Hacar Kaplan'a kendisi gibi Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye hazırlanan Adem Çakmakçı kitap yardımında bulundu.

Silopi'de 14 Aralık 2015-19 Ocak 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalar sırasında evleri tamamen yanan Kaplan Ailesine YGS öğrencisi Adem Çakmakçı kırtasiyeden kendi imkanları ile aldığı kitapları verdi.

Ağabeyi Ahmet Kaplan ile birlikte yaşayan ve YGS'ye hazırlanan Hacer Kaplan'ın bütün kitaplarının da yangında yandığını öğrendikten sonra kendi imkanları ile kitap yardımında bulunmak istediğini söyleyen Çakmakçı kendisinin de öğrenci olduğunu ve Hacer Kaplan’a her türlü eğitim desteğinde yardımcı olacağını belirtti.

Komşusuna kitap desteğinde bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyen Adem Çakmakçı, "Sokağa çıkma yasağı sırasında birçok komşumuz evi yandı, maddi ve manevi mağduriyet yaşadılar. Hacer Kaplan'ı çok iyi anlıyorum. Ben de YGS'ye hazırlanıyorum. Ben ve Hacer gibi YGS'ye hazırlanan komşularımıza hazırlık kitapları desteğinde bulunduğum için mutluyum. Umarım hep beraber YGS'de başarı elde ederiz." dedi.

Kendisine kitap yardımında bulunan Hacer Kaplan ise Adem Çakmakçı'ya teşekkür ederek, "Gece gündüz çalışıyordum. Kitaplarım yandı. Şu anda bu psikoloji ile nasıl çalışacağımı da bilmiyorum. Yine kitap sevinci yaşadım. Umutlarımı kaybettiğim anda yeniden kitaplarıma kavuştum. Umutlarım yeniden yeşerdi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir