• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Osmaniye İslam şehitlerini özlemle yâd etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Osmaniye İlim Ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD), Şubat ayı münasebetiyle şehadet konulu program düzenledi. Duygu dolu anların yaşandığı programda İslam şehitleri özlem ve minnetle yâd edildi.

Kur`an tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Şubat ayının şehadet ayı olarak anıldığını belirterek, şehitlerin Allah`ın yeryüzündeki şahitleri olduğuna vurgu yaptı.

Çelik, “Şehitler Allah`ın kendilerine verdiği nimetlere şahitlik edip şükürlerinin bir edası olarak emanet aldıkları canlarını tertemiz bir şekilde Allah`a feda ederler. Şehitler, İlay-ı Kelimetullah`ı yeryüzünün her tarafına yayarak Allah`ın dinini yüceltirler. Şehitler, mazlum ve Mustazaf halkları zulmün ve şirkin karanlığından, İslam`ın tertemiz iklimine kavuşturarak Allah`ın dinine şahitlik ederler.` diyerek şehadet ve şehitlerin önemine vurgu yaptı.

Şehadeti isteyenler zelil olmazlar

“Şehadet öyle bir aşk ki hiçbir aşk buna erişemez” diyen Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Mektebinde şehadet olan bir toplum için esaret, zillet, pişmanlık asla yoktur. Şehadeti istemeyen bir toplum ise zillete esarete mahkûmdur. Resulullah`ın (s.a.s) bir hadisi şeriflerinde; ‘Şehadeti istemeden, kalbinde şehit olma isteği olmadan ölmek cahiliye ölümüdür.` buyuruyor. Kalbinde şehit olma arzusu olan bir mümin, yatağında ölse dahi ona şehit sevabı yazılır.” diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı programda sık sık tekbirler getirildi. Adana Grup Kervan ekibinin söylediği ezgilerle süren program, duayla son buldu. (Abdulkadir ALAKUŞ- İLKHA)                                                             


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir