• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
Nusaybin`de bombalı ve silahlı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin`de dün akşam zırhlı bir polis aracının geçişi sırasında yola döşenen bomba infilak ettirildi. Bu sabah fark edilen bir bomba ise kontrollü bir şekilde patlatıldı. Dün akşamki saldırılarda ise bir polis yaralandı.

İlk  patlama dün gece saat 01.00 sıralarında Barış Mahallesi`nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, zırhlı polis aracının geçişi sırasında yol kenarına tuzaklanmış patlayıcı infilak ettirildi. Yaşanan patlamada ölen ya da yaralanan olmazken araçta, çevredeki ev ve işyerlerinde hasar oluştu. Bazı işyerleri ise kullanılamaz hale geldi. Patlama sonrası bölgeden uzun süre silah sesleri duyuldu.

Ayrıca, Cizre Karayolu Yolbilen Mahallesi mevkiinde yol kenarındaki menfeze tuzaklanmış patlayıcı ihbar üzerine bulundu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Tuzaklanan bomba kontrollü bir şekilde patlatılırken yol kenarında bulunan bir akaryakıt istasyonunda hasar oluştu.

1 polis yaralandı

Yaklaşık 1 saat kapalı kalan Nusaybin – Cizre karayolu tekrar trafiğe açıldı.

İki patlamayla ilgili polis ve jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Öte yandan dün akşam, çukur ve barikatlardan temizlenen Çağ Çağ Caddesi üzerinde nöbet tutan polis ekibine uzun namlulu silahla yapılan saldırıda 1 polis yaralandı.

Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurunun tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sınırda bir kişi yaralı bulundu

Ayrıca, dün  akşam saatlerinde  Nusaybin - Qamışlo sınırında Girmeli Mahallesi mevkiinde silahla yaralanmış bir kişi Nusaybin Devlet Hastanesine getirildi. Yapılan ilk müdahaleden sonra şahıs Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi.
Şahsın kimlik bilgileri ve nasıl yaralandığı öğrenilemezken, yaralı şahsın Suriyeli olduğu tahmin ediliyor.(İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir