• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Şırnak`taki patlama ev ve iş yerlerini tahrip etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam Şırnak Vakıfkent Mahallesi`nde polis zırhlı aracına yönelik yapılan bombalı saldırı sonucu çevredeki ev ve iş yerleri hasar gördü.

Edinilen bilgilere göre, bombalı araçla yapılan saldırıda yaklaşık 300 kiloluk bir patlayıcının kullanıldı.

Yaşanan patlamada 2 polis yaralanırken 2`si de müşahede altına alındı. Yaralı polislerden 2`si taburcu olurken diğer ikisinin de tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Patlamanın şiddetiyle iş yerleri, çevre binalar ve araçlarda büyük maddi hasar meydana geldi.

Evi büyük zarar gören vatandaşlardan B.H, patlamanın etkisiyle büyük bir korku yaşadıklarını anlattı.

“Bunu yapanları Allah`a havale ediyoruz ”

Evinin kullanılmaz hale geldiğini bunu yapanlara hakkını helal etmediğini belirten B.H. şunları söyledi: “Dün akşam saat 20.30 sıralarında evimizin önünde büyük bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle bütün kapı ve pencerelerimiz yerinden çıktı. Gördüğünüz gibi harabe içinde kaldık. Bunu yapanları Allah`a havale ediyoruz. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Sevindirici olan şey kimseye bir şey olmamasıdır.”

Çukur ve barikatların olduğu Dicle Mahallesi`ne nispeten daha sakin olan Vakıfkent Mahallesi`ne taşındıklarını belirten B.H, fakat olayların yine kendilerini bulduğunu sözlerine ekledi.

Aracı hasar gören M.K. ise otomobilini yeni aldığı ve daha 4`üncü taksitini yeni ödediğini belirterek, olayların halkı tükettiğini söyledi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir