• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
`Şehitlik kavramı İslam`a özeldir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şubesi tarafından 'Şehadet ve Şehitlik' konulu bir program düzenlendi.  

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen program Yunus Ölmez hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sunuculuğunu İsmail Kızıltaş'ın yaptığı programda Şubat ayında şehit olanların yanı sıra PKK'liler  tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, Ubeydullah Durna, M. Latif Şener gibi şehitlere de sinevizyon gösteriminde yer verildi.

“Şehitlik ve Şehadet Kur'an-i bir kavramdır”

Programda bir konuşma yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren,  Allah yolunda ölmenin bir kayıp değil aksine kazanç olduğunu söyledi.

Eren, “Şehitlik sadece savaş meydanlarında, savaşarak elde edilen bir mertebe değildir. Allah-u Teala buna layık olanları seçmiştir. Şehitlik ve Şehadet, Kur'an-i bir kavram olup sadece İlay-ı Kelimetullah'ı yüceltmek için o uğurda canını veren kişilere denir. Müslümanlar dışından kimse bu kavramı kullanamaz. Bizler bu kavrama sahip çıkmalı ve şehitlerin hayatından da örnekler almalıyız.” diyerek konuşmasını İslam şehidlerinin hayatlarından kesitlerle sonlandırdı.

Programda, sunulan sinevizyon gösterimi, okunan ezgi ve ilahiler ile tiyatro gösterimi katılımcılara duygu dola anlar yaşatırken bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Daha sonra İMH Konya Şube Şube Başkanı ve Aktivist Adem Ceylan, şiirsel bir dille şehadeti ve şehitleri anlattı.

“Suriye'de savaş değil katliam var”

1993 yılında Suriye'den göç ederek Türkiye'ye gelen İman Bedir isimli mülteci bir kadın ise şöyle konuştu: “Suriye'de savaş değil, katliam var. Suriye`de 4-5 yıl değil, 40-50yıldır katliam var. Suriye`ye neden destek verilmesi lazım? Çünkü Suriye en başta Müslüman bir ülkedir, komşuluk hakkı var. Çanakkale savaşında Halep`ten de bir grup gitti ve Çanakkale`de şehit oldular. Halep`ten Çanakkale`ye gelenler arasında bir de dedem vardı, kendisiyle gurur duyduğum. Bu zaman, Ensar olma zamanıdır ve Türkiye halkı gerçekten de Ensar`dır. Ben 1993`te Türkiye`ye geldim ve iyi ki Türkiye`ye geldim, diyorum.”

Program verilen ödüllerle son buldu. (Murat Dalgın, Yılmaz Sönmez- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir