• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
`Elinizi taşın altına koyun yoksa sonuçlarına katlanırsınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Tarsus`ta muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Elvan, BM`nin Suriye konusundaki tavrına ve HDP`ye eleştirilerde bulundu.

Suriye`deki savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan yaklaşık 2 Milyon 700 bin insanın olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Suriye`deki savaşta Esed yönetiminin binlerce insanı katlettiğini ve BM`nin de barış adına hiçbir icraatının olmadığını söyledi.

“BM`nin Suriye`de barışı tesis etmek adına hiçbir icraatı yok”

Elvan, “Zalim Esed yönetimi ve oradaki terör örgütü yüz binlerce insanı katletti. Milyonlarca insan mülteci konumuna düştü. Şu anda 2 milyon 700 bin`e yakın Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bizim bu olumlu yaklaşımımıza rağmen bakıyorsunuz çıkmış BM diyor ki; Türkiye yeni gelenlere kapılarını açsın. Bizde diyoruz ki; Ey BM bu konuda en son telkinde bulunacağın ülke Türkiye`dir. Ve şunu söylüyoruz ki; siz gidin ağzını açamadığınız ülkeleri uyarın, gidin Avrupa`yı Rusya`yı uyarın. Siz BM olarak ne yaptınız. Lütfen kendinizi gülünç duruma düşürmeyin. Biz Suriyeli kardeşlerimiz için bugüne kadar yaklaşık 8 milyar dolara yakın bir para harcadık ve bunu BM`den ve diğer ülkelerden bir şey beklediğimiz içinde yapmadık. Ama onlar sadece konuşuyorlar. Biz de gereken ne ise onu yapıyoruz. BM`nin hiçbir icraatı yok, özellikle barışı tesis etmek adına hiçbir girişimi yok.” dedi.

“PYD`nin PKK`nın bir uzantısı olduğunu cümle âlem biliyor”

“Türkiye`nin de bir sabrı var. Ya elinizi taşın altına koyun diyoruz ya da bunun sonuçlarına katlanırsınız.” diyen Elvan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim Suriye konusundaki tutumumuz açıktır, kim ne derse desin, Suriye`de DEAŞ`ta, El Nusra`da, PYD`de terör örgütüdür. Fakat birileri çıkıyor PYD`yi terör örgütü görmüyoruz diyor. PYD`nin PKK`nın bir uzantısı olduğunu cümle âlem biliyor, bilmeyen yok. PYD bal gibi bir terör örgütü ve hiçbir şey görmüyorlarsa şu hatırlatmayı mutlaka yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki biz bu güne kadar ne söylemişsek gerek ülke olarak, gerek hükümet olarak bir noktada belirli bir süre sonra bizim dediğimiz noktaya geliyorlar. Biz tekrar uyarıyoruz, PYD bir terör örgütüdür  ve müttefiklerimizden de buna uygun bir davranış bekliyoruz.”

“Çukur siyaseti yapanlar o çukurların içinde kalacaklar”

İsim vermeden CHP ve HDP`yi eleştiren Elvan, “Çukur siyaseti yapanlara şunu söylüyorum; siz o çukurun içinde kalırsınız, siz o çukurun altında kalırsınız. Sırtını millete değil terör örgütüne dayayanlar o çukurun altında kaldılar ve kalmaya devam edecekler. Buradan PKK`ya terör örgütü diyemeyen PYD`yi bir terör örgütü olarak görmeyen partilere sesleniyorum ve bu milletin geleceğine saldıran terör örgütüne bugün bir ana muhalefet partisi milletvekili bu terör örgütü diyemiyorsa yazıklar olsun diyorum.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan HDP`ye yönelik eleştirilerine devam ederek, “HDP`ye zaten diyeceğim bir şey yok. Onlar PKK`nın uzantısı, PKK ile iç içeler zaten. Ama şunu da söylemem gerekiyor, onları seçende milletimizdir. Milletimize olan borçları neyse bunu yerine getirmelidirler. Bizim milletimiz, o bölgede yaşayan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde, ne olursunuz bu operasyonları devam ettirin, kesmeyin, tek bir silah kalmayıncaya kadar bu mücadelenizi sürdürün diyor. İşte Ey HDP o bölgede yaşayan vatandaşlarımız sana oy verdi. Vatandaşlarımızın arzu isteklerini yerine getirin.” dedi. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir