• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Çiftçiler tarlaya gübre atmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar`da güneşli hava ile ekinlerin yeşermesiyle beraber, çiftçiler tarlalara gübre atmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde tarlaya giden çiftçiler, yağmur yağmadan gübre atma işlemini bitirmek istiyor.

Bu yıl yağışlardan umutlu olan çiftçiler, tüm hazırlıklarını sürdürüyor. Tarlalarına gübre atan çiftçiler, yaklaşık 20 gün içerisinde ekinlerin yağış alması gerektiğini belirterek, aksi takdirde gübre atılan ekinlerin yanma riski ile karşı karşıya kalacağını ifade ettiler.

Tarlaya gübre atmaya başladıklarını söyleyen çiftçi Mehmet Varol, “Bahar ayının gübresini atmaya başladık. Attığımız bu gübre hem toprağı serinletiyor, hem de ekinlerin daha çok büyümesini sağlıyor. Daha önce sonbaharda da gübre atmıştık. Gübre atma işlemi bittikten birkaç hafta sonra ekinlerin arasındaki yabancı otların yeşermesine karşı ilaçlama işlemi yapacağız.“ dedi.

Tarla farelerinin bu yıl ekinlere daha fazla zarar verdiğini belirten Varol, “Bu yıl tarla fareleri sayısında büyük bir artış var. Daha önce iki defa ilaçlama yapmamıza rağmen yinede fareler ekinlere zarar veriyor. Bugün gübre atmaya geldiğimizde farelerin tarlalara zarar verdiğini gördük, tekrar ilaçlama yapmak zorunda kalacağız.“ ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir