• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
Soğuk havalarda cilt sağlığına dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında soğuk hava, rüzgâr, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı ile havasız ortamın cilt sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken uzmanlar soğuk havalarda cilt sağlığını korumak için önerilerde bulundular.

Soğuk havalarda cilt sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzman Doktor Özgür Yağdıran Düzgün, kışın en sık görülen cilt rahatsızlıkları arasında kuruluk, pullanma, egzama ve sedef gibi hastalıkların göründüğünü söyledi.

Klima, elektrikli soba ve kaloriferlerle ısıtıldığı için nemsiz kalan ortamların ciltte kurumaya neden olduğuna dikkat çeken Düzgün, “Bu durum çeşitli egzama türlerini tetikleyebilir. Bunun önüne geçmek için kapalı ve havasız ortamlarda oda nemlendiricileri kullanılabilir, kalorifer gibi ısıtıcıların üzerine ıslak havlu veya kap içerisinde su konulabilir ve ortam günün belli saatlerinde havalandırılabilir.” dedi.

Soğuk havalarda cilde yoğun nemlendirici krem uygulanmasının faydalı olacağını aktaran Düzgün, “Nemlendirici kremler, jeller veya yağlı sabunlar ciltteki kurumayı, çatlamayı engellemek için özellikle kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde kullanılabilir. Kişi ellerindeki kuruluğu fark ettiği anda nemlendirici krem uygulamaktan çekinmemelidir. Sağlıklı beslenme, cildin ihtiyaç duyduğu vitamin,  mineral ve doymamış yağların dengesini sağlar, cilde parlaklık verir. Kış aylarında banyodan sonra vücuda nemlendirici kremler uygulanabilir. Ancak banyo süresi 20 dakikanın altında tutulmalıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir