• DOLAR 32.516
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2487.197
  • ...
`Türkiye YPG`yi ikinci kez vurdu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reuters haber ajansının Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, Türkiye pazar günü de Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini vurdu. Gözlemevi, topçu atışı sonucu iki militanın öldüğünü açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle cumartesi günü Halep`in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen PKK`nın Suriye`deki uzantısı PYD`nin silahlı gücü YPG`nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

Askeri kaynaklar, YPG ve rejim güçlerine angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini açıklamıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda muhaliflerden YPG'ye geçtiğini belirtmişti.

ABD'den "Ortak düşman IŞİD" vurgusu
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby günlük basın açıklamasında, Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye'de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaşmıştı.

Kirby, "Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık" demişti.

Türkiye ve PYD'nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD'i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, "Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih'te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz" diye konuşmuştu.

"YPG derhâl Azez'den uzaklaşacak"
Erzincan ziyareti dönüşü havalimanında YPG mevzilerinin vurulmasına dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "YPG derhâl Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'in yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Menneğ hava üssünü Türkiye`ye veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak, bu havaalanı da boşaltılacak" demiş; "Türkiye`nin sınır boylarında herkesin at oynattığı bir ortamda Türkiye`nin sessiz kalmasını kimse beklemesin" diye eklemişti.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir