• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Göktaş,`Namazımız Muhammedî bir namaz olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuşmacı olarak katıldığı programda bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar İlahiyatçı Mehmet Göktaş, “Namazımız Muhammed-i bir namaz olsun.” diye konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Hira-Der tarafından Alyans Düğün Salonunda düzenlenen “Gözümüzün Nuru Namaz” adlı etkinliğine, resmi kurum idarecileri, alimler, kanaat önderleri, Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra Batman halkı da yoğun bir katılım gösterdi.

Etkinliğe İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, bölgenin tanınmış alim ve kanaat önderleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa, Araştırmacı-Yazar İlahiyatçı Mehmet Göktaş ile Suriyeli Alim Molla Muhammed Said Hüseyin konuşmacı olarak katıldı.

Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Hafız Şeyh Münir Abdulcebbar`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hira-Der Başkanı M.Ali Rüzgar`ın açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Bu tür etkinlikler yapılmadığı takdirde bölgenin çok daha farklı boyutlarda manevi bir zaafiyete uğrayacağına dikkat çeken Rüzgar, “Bu amaçla gençlerimizin ve çocuklarımızın içine düştüğü ibadetsizlik tehlikesine dikkat çekmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı namaza teşvik etmek amacıyla HİRA-DER olarak, biz burada bu zaruriyetin gereğini yerine getirmeye çalışacağız. Çünkü başta gençlik olmak üzere insanlarımız, namazdan, din, örf ve manevi adetlerimizden bilinçli bir şekilde uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bu cehennemî çalışmaya engel olmanın yolu, maneviyatı güçlendirmek, namazı sevdirmek ve hakkıyla kılınmasını sağlamaktır. Bunun için bu tür faaliyetleri tertiplemek bir zaruriyet halini almıştır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından “Gözümüzün Nuru Namaz” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Suriyeli Alim Molla Muhammed Said Hüseyin, İslam`ın farzlarından olan namazın Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirterek, “Hayatta hiçbir şey vazifesiz değildir. Peki, insan nasıl vazifesiz, başıboş olsun? İnsanın vazifesi Allah`a hakkıyla kulluk etmektir. Müslümanların Allah için ibadetlerini layıkıyla yapması lazım. İman ve ibadet sahibi insan, Allah katında şerefli ve izzetli olur. Peygamberimiz (sav) sıkıntıya girdiği zaman hemen namaza dururdu. Çünkü namaz huzur ve saadet verir. Namaz, insanı doğru yola götürüp, kötülükten alıkoyar.” diye konuştu.

Kürtçe konuşmanın ardından Özlem Ajans Sanatçılarından Mahfuz Aktekin ve Mustafa Altuntop   namaz üzerine bestelenmiş ilahiler seslendirdi.

“Yüzlerce yavrumuzun namaz etkinliği küfrü sallayacaktır”

Seslendirilen ilahilerin ardından konuşmasını yapmak üzere mikrofona  gelen Araştırmacı-Yazar İlahiyatçı Mehmet Göktaş, namazın önemi ve mahiyeti hakkında bir konuşma yaptı.

Namazın Allah`ın Resulüne Peygamber olduğu dakikadan itibaren farz olduğunu söyleyen Göktaş, hiçbir Peygamberin namazsız bir gününün olmadığını belirtti.

Batman`da 500`ün üzerinde kız ve erkek çocuğunun namaz öğrenmesiyle ilgili yapılan programa da değinen Göktaş, şunları söyledi:

“Yavrularımızın namaz etkinliği tarihe geçecektir. Batman bu konuda da bir tarih yazdı. Bunun önemini gelecekte göreceğiz. Nasıl ki medresede mezun olan kızlarımız, Türkiye`deki küfrü sallamıştı ya, Batman`daki yüzlerce yavrumuzun namaz etkinliği de küfrü sallayacaktır. Bu basit bir olay değildir. Allah`ın izniyle şehitler diyarı, İslam uğruna şehitler ödeyen Batman, bu konuda da, medrese konusunda da örnek oldu ve olmaya devam edecek. Bunu kimse küçük görmesin, yarın bunun ne anlama geldiğini göreceğiz.”

“Namazımız Muhammedî bir namaz olsun”

Katılımcılara namaz hakkında önemli tavsiyelerde bulunan Göktaş, “Bizlerin namazı Muhammedî bir namaz olsun. Allah`ın bizlere huşu ile namaz kılanların kurtulduğunu söylüyor. Bedenimizin olduğu gibi kalbimiz ve ruhumuz da Allah`ın huzurunda olsun. Namaz ibadetlerden bir ibadet zannediliyor, hayır! Biz namaz kılmak için yaratıldık. Bütün ibadetlerin şartı var ama, namazın yok. Namaz kılmamak için ya ölü olacaksın, ya deli olacaksın. En kızgın savaşta bile namaz terk edilemez. Biz bu dünyaya Allah`a ibadet etmek için geldik. Bizim namazımız gerçekten güzümüzün nuru olmalıdır. Onun için bizler namaza bir başka şekilde sarılmalıyız. Namazı sevdiğimiz an, Allah`ın izniyle kurtulmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran da kısa bir konuşma yaparak, böylesi etkinliklerin düzenlenmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Program, ilahilerin seslendirilmesi ve yapılan dua aile  son buldu. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir