• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Demiröz, `Milli Birlik Kardeşlik Süreci`nin başlamasını arzuluyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, katıldığı Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen  İl Danışma Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada,  “Mutlak suretle bu kardeşliğimizin tesis edilerek, bölgedeki huzurun yeniden sağlanması gerektiğinin görüşündeyim. Bu görüş aynı zamanda devletimizin de görüşüdür.” dedi.

Demiröz, konuşmasında şunları söyleledi: “İnşallah bu olaylar bittikten sonra bu rehabilite sürecinde, ilimize neler kazandıracağımızın hesabını yapıyoruz. Aynı şartlardan biz de yararlanacağız. Ekonomik katkılardan, bölgeye yapılacak yatırımlardan mutlaka en iyi şekilde nasıl faydalanabiliriz, bunun hesabı yapacağız.  Bu terör belası konusunda bir an önce yapılacaklar yapılmalı.  Tekrar  Çözüm Süreci veya Milli Birlik Kardeşlik Süreci olabilir. Bölge insanı olarak 3 yıl boyunca bunun zevkini tattık. Bazı farklı görüşler bile olsa bir an önce bu konunun çözülerek, Milli Birlik Kardeşlik Süreci'nin başlamasını canı gönülden temenni ediyorum ve dile getiriyorum. ”  

“Rusya gelmiş Suriye`de cirit atıyor”

Rusya`nın, Suriye`de hâkimiyet kurmaya çalıştığını ve sürekli olayları kaşıdığını dile getiren Demiröz, “Ne sınır ne de bir şeyin var. Rusya gelip orada hâkimiyet kurmaya çalışıyor ve olayları boyna kaşıyor. Bunun için kendimize gelmemiz lazım.” diye konuştu.

Demiröz, 7 Haziran sonrası 1 Kasım'a kadar yaşananları gördüklerini, Türkiye`de kimlerin ne yaptığını, ne söylediğini, bürokrasi, ekonomi ve diğer konularda herkesin AK Parti`ye bakış açısını, dostunu ve düşmanını çok iyi gördüklerini hatırlattı.

 Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Demiröz, CHP`yi   HDP`nin peşine takılmakla suçladı.

Demiröz, “Kendi içlerinde sadece şu posteri astı mı asmadı mı? Görüyorsunuz nelerle mücadele ediyorlar. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımıza küfretmekle prim yapacağını zannediyor.   MHP desen zaten başka bir tiyatro. Kendi aralarında bir sürü problemleri var. Bir kurultay yapmaya bile gidemiyorlar. Diğer parti de şimdi darmadağın, nereden emir aldıkları belli değil. Biri başka, öbürü başka bir şey diyor. Neyi savunacaklarını bilmiyorlar.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir