• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Artık kimse kan ve gözyaşı görmek istemiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Helikopter ile Silopi`ye gelen Bakan Sema Ramazanoğlu`nu, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Silopi Kaymakamı Savaş Konak karşıladı. Kaymakamlık makamında bir süre sohbet eden Bakan Sema Ramazanoğlu daha sonra basına kapalı ASPB il Müdürlüğü tarafından slayt eşliğinde verilen toplantıya katıldı.

Silopi`de Aile Sosyal Destek Programı uygulanacak

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu şunları söyledi: “Her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi Aile Sosyal Destek Programıyla (ASDEP) burada her ailenin bir de sosyal danışmanı olacak. Bu sosyal danışman aileleri ziyaret edecek. Ziyaretlerinde ailelerin içerisindeki bütün problemleri görüp o aileye hem rehberlik hizmetleri verecek öteki taraftan da rehabilitasyon ve terapi yapacak.”

“İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor”

Konuşmasında HDP`ye de çağrıda bulunan Bakan Ramazanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Buradan HDP`ye seslenmek istiyorum. Şehirleri yakan-yıkan, medeniyetleri yok eden, aileleri parçalayan, kardeşçe yaşama irademize ipotek koymaya kalkan PKK`ya, PKK`nın çukur siyasetine destek vermeyi bırakın artık. İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor. Biz beraberce huzur içinde yaşamak istiyoruz. İşimize gücümüze bakmak istiyoruz. Artık kimse kan ve gözyaşı görmek istemiyor. Hepimiz buradayız. Türküyle Kürdüyle yan yanayız. Hepimiz kardeşiz ve aynı dert ile dertlendiğimiz için derdimiz aynı. Buradaki insanlarımızın gözyaşını dindirmek, daha mutlu olmalarını sağlamak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmalıyız. Bu coğrafya hepimizin coğrafyası, Şırnak bizim için ne ise İzmir de o.”

“Silopi`de 4 bin 500 aile ziyaret edildi”

Silopi`de yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Razamanoğlu,“Silopi`de 4 bin 500 aile ziyaret edildi. Bu da yaklaşık 35 bin insanımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi`nin yarısından fazlasını ziyaret emiş bulunuyoruz. Şu anda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de bütün Silopi ziyaret edilmiş olacak.” dedi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir