• DOLAR 32.526
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2491.733
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye YPG mevzilerini vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep vilayetinin kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü söyledi. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda muhaliflerden YPG'ye geçtiğini belirtti.

Reuters, 'hükümet kaynaklarına' dayandırdığı haberinde, Azez yakınlarında da YPG mevzilerinin Türk topçu ateşiyle vurulduğunu söyledi. DHA, topçu atışlarının Kilis'te konuşlu obüslerle yapıldığını söyledi. Söz konusu obüslerin menzili 40 kilometre.

Menneğ'in Azez'e uzaklığı 10 kilometre, Türkiye sınırına 'kuş uçuşu' uzaklığı ise 13,7 kilometre. Rejim güçlerinin Azez'e uzaklığı ise yaklaşık 20 kilometre.

PYD resmi Twitter hesabından hava üssünün vurulduğunu doğruladı. Reuters'a konuşan bir PYD yetkilisi de, vurulan hava üssünün de yakınlarındaki köyün 'YPG tarafından değil, Suriye Demokratik Güçleri içinde PYD ile ittifak halinde olan Ceyş-ul Suvar birlikleri tarafından' ele geçirildiğini söyledi.

TSK'dan açıklama

TSK, gün içerisinde sınır hattında meydana gelen iki olaya angajman kuralları gereği karşılık verildiğini açıkladı.

Halep'in Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden PYD tarafından Akçabağlar üs bölgesine ateş açıldığını belirten Genelkurmay Başkanlığı, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Hatay'ın Çalıboğazı karakolu bölgesine, Suriye tarafında bulunan rejim unsurlarınca saat 14.55'te havan atışı yapıldığını belirten Genelkurmaybaşkanlığı, bu olaya da aynı şekilde karşılık verildiğini ifade etti.

Al Jazeera, Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir