• DOLAR 32.538
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2435.963
  • ...
Medvedev: Yeni bir soğuk savaşın içindeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Münih Güvenlik Konferansı'nda bir konuşma yapan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev,  AB ile ilişkilerinin durma noktasına geldiğini belirterek,  "Yeni bir soğuk savaş dönemine girdik" dedi.

Konuşmasında ağırlıklı olarak Suriye`de yaşanan savaşa atıfta bulunan Medvedev, Moskova'nın barışa yönelik bir tutum sergilediğini savundu.

"ABD ve Rusya arasındaki görüşmeler önemli"

Barış girişimlerinin yavaş ilerlediğini, ancak diyalogdan başka bir çıkar yolun da bulunmadığını belirten Medvedev, Suriye sorununun çözümü için ABD ve Rusya arasında düzenli görüşmelerin önem teşkil ettiğine vurgu yaptı.

"Dünya yeni bir Libya, Yemen ve Afganistan'ı daha kaldıramaz!"

Konuşmasının devamında Suriye'nin parçalanmasına karşı olduklarını söyleyen Medvedev, çözüm sürecinde Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini, bölünmenin bölgede mezhep çatışmalarına yol açacağını dile getirerek "Dünya yeni bir Libya, Yemen ve Afganistan'ı daha kaldıramaz!" dedi.  

Suudi Arabistan'ın kara operasyonu girişimini de eleştiren Medvedev, kara birlikleri göndermek yerine hükümet ve muhalefeti pazarlık masasına oturtmanın daha yararlı olacağını savundu.

Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Fransa Başbakanı Manuel Valls ise Rusya'dan Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonlarına son vermesini ve Rusya'nın havadan sivil halkı bombalamasının da kabul edilemez olduğunu belirtti. Medvedev ise bu suçlamaya, Rus savaş uçaklarının sivilleri hedef vurmadığını savunarak cevap verdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir