• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Kızıltepe`deki patlama anını anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mezopotamya Mahallesinde köprü bitişiğindeki boş bir alanda dün gece saat 01.30 sıralarında gece bomba yüklü 34 BV 9885 sahte plakalı bir aracın infilak etmesinin ardından evleri zarar gören mahalle sakinleri, yaşadıkları korku dolu anları İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattılar.

Patlamanın etkisiyle 6 aylık bebeklerinin beşikten düştüğünü ifade eden mahalle sakinlerinden Turan Demirkaya, “Uykudaydım patlama gece saat 01.30 sıralarında oldu. Patlamanın etkisiyle birden bütün evimiz dağıldı bu hale geldi. 6 aylık bebeğimiz beşikten yere fırladı. Saçlarının arası cam parçalarıyla dolmuştu. Çok şükür çocuklarıma bir şey olmadı. Allah çocuklarımı korudu.” dedi.

Mahalle sakini Bilal Yılmaz ise patlamadan sonra kapı ve pencerelerinin hepsinin kırılarak yerlerinden söküldüğünü söyledi.

“Akşam saatlerinden beri araba evimizin karşısında duruyordu fark edemedik”

Patlamayla beraber her tarafın aydınlandığı belirten Nofa Derin, “Akşam saatlerinden itibaren bir taksi evimizin karşısında duruyordu ama bilmiyorduk. Gece uykudaydık patlamanın etkisiyle uyandığımızda her yer aydınlanmıştı. Evdeki tüm camlar üzerimize geldi ne kapı ne pencere hiçbir şey kalmadı. Hatta evin üstündeki kulübe de zarar gördü. Evimizin halini görüyorsunuz hiç bir şey kalmamış.” diye konuştu.

“Kime ne yapmışız, ne dertleri var bizimle?”

Başka bir yaşlı kadın ise gözyaşları içerisinde patlamaya tepki göstererek şunları söyledi: “Kime ne yapmışız, ne dertleri var bizimle? bakın evimizi ne hale soktular. Biz bir gün çalışmasak aç kalıyoruz ne istiyorlar bizden?”

Patlamada torunu yaralanan yaşlı kadının ise patlamanın şokunu hala üzerinden atmadığı görüldü. Yaşlı kadın, “Sanki dünya başımıza yıkıldı.” dedi.

“Şarapnel parçası duvarımızı deldi ama Allah çocuklarımı korudu”

Patlamanın etkisiyle 3 yaşındaki İsa Bayat adlı çocuğu yaralanan Nurettin Bayat, “Eşim ve çocuklarımla odada yatıyorduk. Gece saat 01.30 civarında şiddetli bir patlama oldu. Nasıl uyandım, çocukları hemen arka odaya götürdük. Patlamanın etkisiyle bir kız bir erkek çocuğum yaralandı. Kızım Ela`nın yarası hafifti evde müdahale ettik ama İsa`nın başında cam parçaları vardı. Hemen ambulansı aradım ambulans geldiğinde köprüden bizim tarafa gelemiyordu. Çocuğu köprünün diğer tarafa götürmem için beni aradılar hemen İsa`yı kucağıma alıp köprünün diğer tarafında bekleyen ambulansa götürdüm. Patlamanın etkisiyle duvarımız delindi. Cam ve şarapnel parçaları üzerimize geldi o sırada üzerlerinde yorgan olmasaydı Allah korusun… Evde hasar var ama çok şükür çocuklara bir şey olmadı.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir