• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
MOBESE kameraları kullanılamaz hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta son bir haftada 7 bölgede bulunan MOBESE kameraları, PKK tarafından bomba ile patlatılarak kullanılamaz hale getirildi.

Kameraların el yapımı patlayıcı bağlanarak patlatılması sonucu çevredeki ev, araç ve işyerlerinde büyük zarar meydana geldi.

Şırnaklı esnaflardan A.Y. bu saldırının esnafa büyük zarar verdiğini ifade ederek, “Olaylar yüzünden zaten iş yok. Kiramızı zor çıkartıyoruz. Buradaki MOBESE`nin patlamasından dolayı iş yerim büyük zarar gördü. Benim camım sadece 2 bin liradan fazladır. Bu zararımı kim karşılayacak. Allah bunu yapanın yanında bırakmasın.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Olayların halkı büyük bir huzursuzluğa ittiğini ifade eden bir vatandaş ise “Şırnak`ta bu işin öncüleri olanların hepsi kaçtı. Geriye fakir fukara kaldı. Allah sonumuzu hayır etsin diyeceğim ama hayırlı bir şey görünmüyor.” diye konuştu.

2 gün önce patlamadan dolayı bir kişi hayatını kaybetmişti

Uludere Caddesinde 2 noktada, Cumhuriyet Meydanı, Şehit Mehmet İşler Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Ömer Kabak Meydanı`nda toplam 7 MOBESE kamerası PKK`liler tarafından tahrip edilip kullanılmaz hale getirilmiş, 2 gün önce Yeşilyurt Mahallesi Uludere Caddesinde bulunan MOBESE`nin patlatılması sırasında çevrede bulunan Mesut Baysal (24) hayatını kaybetmişti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir