• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanı HDP`ye yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. Ankara'dan havayolu ile Mardin'e gelen Bakan Akif Çağatay Kılıç, programları kapsamında esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Bakan Kılıç, Mardin Valiliğine geçti.

Mardin Vali Vekili Tolga Kamil Ersöz'den kent hakkında brifing alan Bakan Kılıç, valilik çıkışında etrafında toplanan çocuklara satranç takımı hediye etti. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Kılıç, daha sonra yol üzerindeki esnafı ziyaret etti. Burada esnafla bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

“Son nefesimizi verinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz”

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez ve Orhan Miroğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bakan Kılıç, bölgede devam eden operasyonlar hakkında bilgiler vererek, “Milletimizin şuan birlik ve beraberliğine bakıldığında onların hiçbir zaman amacına ulaşmayacakları bellidir. Burada dikkatli olacağız. Teröre karşı birlik ve beraberliğimiz hiç çekinmeden ortaya koyacağız. Yanlış bilgilerle yanlış yönlendirmelerle de hareket etmeyeceğiz. Çünkü sosyal medyada basılı görsel medyada gerçek dışı haberlerle gerçek olmayan haberlerle gelişmeler konular üzerine bir takım tepkiler bina ediliyor. Be bunlar maalesef olumsuz anlamda bizleri etkiliyor. Bunlara karşı dikkatli olacağız. Uluslararası anlamda da terör konularına tepki veren bizim gibi duruş sergileyen çok az ülke var maalesef. Biz teröre terör diyenler olarak ortadayız. Cumhurbaşkanımız bütün dünyada gözlerinin önüne bakarak terör terördür diye bilen bir insandır. Buna karşı birlikte ve beraber durmazsak. Bundan herkes etkilenecektir. Biz bu mücadeleye en son nefesimizi veren kadar devam edeceğiz.” dedi.

“Ambulanslara ateş edenlere ne diyorsunuz?”

Operasyonların yavaş ilerlemesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Bakan Kılıç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bazıları neden bu operasyonlar ve bu şehirlerimizin içindeki bazı meselelerin çözümü çok uzun sürdür diye bize soruyorlar. Çünkü masum vatandaşımızın terörle hiçbir alakası olmayan vatandaşlarımızın günlük hayatını normal şekilde yaşayan vatandaşımızın hiçbir zararı görmemesi için biz bu dikkati yaptık. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımız zarar görmesin diye sabırla bu şekilde hareket ettiler. Düşünebiliyor musunuz bir terör örgütü öyle bir terör örgütüdür ki mukaddes kitabımız Kur`an-ı Kerim`in içine el yapımı patlayıcı koyabilecek kadar alçaklaşmış mabetlerimizin içine sığınarak oradan güvenlik güçlerimize halkımıza ateş edecek kadar alçaklaşmış. TBMM'de bazı konuşanlar iradelerini ortaya koyamayanlar siyasi parti olduklarını söyleyip aslında ise hiçbir siyasi iradesi olmayan siyasi parti milletvekilleri çıkmış diyorlar ki devletin oradaki güvenlik gücü insanları yakıyor. Yazıklar olsun size Devletin emniyet güçleri vatandaş zarar görmesin diye ama milletine vatandaşına emniyet gücüne silah çekeni de en ağır şekilde cezalandırırken siz onları bununla itham ettiniz. Terör örgütünün yaralıları almak için yaralı vatandaşımızı o bölgeden uzaklaştırmak hastaneye götürmek için ambulanslara ateş edenlere ne dediniz siz bugüne kadar. Siz öncelikle terör örgütüne terör örgütü deyin. Ondan sonra konuşun. Siz daha terör örgütüne terör örgütü diyemeyecek kadar iradenizden yoksunsunuz. Bunu söyleyince de farklı farklı şeyler söylüyorlar. Bıkmadan usanmadan tekrar tekrar söyleyeceğiz. Terör örgütüne terör örgütü demediğiniz müddetçe kusura bakmayın sizlerle konuşmayacağız. Siz ambulanslara ateş edenlere ne diyorsunuz ben onu soruyorum? Telefonlar ediliyor deniliyor telefonlara cevap veriliyor Cevap verildiği zaman da ortada bir şey yok.”

“Manevi değerlerine bağlı bir gençlik hedefliyoruz”

Gençlik projeleri hakkında da bilgiler veren Bakan Kılıç, tüm çabalarının gençlere sunulan hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine yönelik olduğunu belirterek, "Her şey gençlerimiz için, her şey güçlü bir Türkiye için. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı olarak ülke gençliğinin hizmetine sunduğumuz önemli uygulamalardan biri de gençlik kampları. Ücretsiz hizmet veren gençlik kamplarına katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları da bakanlıkça karşılanıyor. Gençlerin hizmetine sunulan gençlik ve izcilik kampları ile gençlere çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tanışmaları, değerler eğitimleri ile milli ve manevi değerleri özümsemelerini sağlamaları amaçlıyoruz. Bu organizasyonla, özgüven ve değerler konusunda bilinç düzeyi yüksek bireylerden oluşan sağlıklı nesillere giden yolda, milli ve manevi değerlerine bağlı, demokrasiyi benimsemiş donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yeni Anayasa

Yeni Anayasa hakkında açıklamalarda bulunan da Bakan Kılıç, “Darbe döneminde yazılan ve birçok maddesi değişen Anayasa`mız tabiri caizse yamalı bir bohçaya dönmüş. Bu Anayasa ile 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürümekte zorlanırız. Gençlerimiz koşmak istiyor, ama bu Anayasa`mız buna müsaade etmiyor. Bizim en önemli işlerimizindin biri sivil bir Anayasa`yı biran önce hayata geçirmektir.” diye konuştu.

STK temsilcileriyle buluştu

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  basın toplantısının ardından Gençlik Merkezini ziyaret etti. Bakan Kılıç, buradaki ziyaretin ardından özel bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Toplantı, basına kapalı yapıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir