• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
Turgut: Diyarbakır`ın ekonomisi çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, aralarında Diyarbakır il Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu`nun da bulunduğu bir heyetle Diyarbakır Ticaret Borsası`nı (DTB) ziyaret etti.

Diyarbakır Ticaret Borsası`nı ziyaret eden Vedat Turgut başkanlığındaki HÜDA PAR heyeti, DTB Başkanı Engin Yeşil ile görüştü. Gündemle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bölgede yaşanan çatışmalı ortamın beraberinde getirdiği kaos, insanların yaşadığı mağduriyet, ve meydana gelen ölümlerin bir hak savunma yöntemi olmadığını belirten Turgut, ısrarla devam ettirilen çukur siyasetinin halka zarar verdiğini söyledi.

“Diyarbakır`ın ekonomisi çöktü”

Turgut, “Çukur siyaseti halkın menfaatine değil zararınadır. Çukurların kazıldığı yerlerde vatandaşlar canlarını zor kurtarıyor. Bir an bile durmak istemiyor. Sokağa çıkma yasaklarının kalkmasıyla birlikte halkın nasıl göç ettiğini hepimiz görüyoruz. Bugün bölgemizin durumu da gözler önündedir. Dağkapı ve Balıkçılarbaşı`ndaki ticaret bölgelerinin Diyarbakır ekonomisinin şah damarı konumunda olduğu göz önünde bulundurulursa, bu gelinen bu noktada Diyarbakır ekonomisinin çöktüğünü söyleyebiliriz.” dedi.

“En çok zararı gören sivil halktır”

Çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasının da eleştirilmesi gerektiğini belirten Turgut, “Biz kesinlikle ölümlere karşıyız ve bir insanın ölmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasıyla birlikte en çok zararı gören sivil halktır. Halkımız çukur siyasetiyle hem canından hem de malından olmuştur.” diye belirtti.

Devlet ve örgüt arasında devam eden çatışmaların bir an önce sonlandırılmasını ve örgütün şehir merkezlerine taşıdığı çatışmaları yerleşim yerlerinin dışına çıkarması gerektiğinin de altını çizen Turgut, “Biz çatışmaların olmasından yana taraf olmadığımızı dile getirdik ve bunu söylemeye de devam ediyoruz. Ama ille de çatışma olacaksa o zaman da daha önce olduğu gibi şehir merkezlerinden uzak, sivil halkın zarar görmesine sebep olmayacak yerlerde olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu ziyaretlerin devamını bekleriz”

Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren DTB Başkanı Engin Yeşil ise ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ve bu ziyaretlerin devamını beklediklerini belirterek, “Birbirimizi tanımak ancak bu tür ziyaretlerle mümkün olur. İnşallah halkımız için daha güzel ortamlar oluşturmak adına görüş alışverişleriniz devam eder.” dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir