• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
IHO EBRAR`dan Midyat`ta kışlık eşya yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve İdil`den Midyat'a göç etmek zorunda kalan 33 aileye Midyat Azim-Der aracılığıyla çeşitli yardımlarda bulundu.

Her aileye 75 TL değerinde kışlık eşya yardımında bulunan IHO EBRAR`ın gönderdiği 2 bin 500 TL`lik nakdi parayla alınan soba ve battaniyeler Azim-Der yardım komisyonunun aracılığıyla önceden tespit edilen muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Azim-Der Başkanı Samir Özhan, “Vakit Ensar olma vaktidir Muhacir konumundaki bu kardeşlerimize temsilcisi olduğumuz IHO EBRAR tarafından gönderilen nakdi parayla aldığımız elektrikli soba ve battaniye gibi kışlık eşyaları bu soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa ısınmalarına yardımcı olabileceğini düşünerek, yardım komisyonumuzun önceden tespit ettiği ailelere ulaştırdık. Bunlar gibi daha yüzlerce muhtaç aile var. Hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu yardımlarla muhtaçları unutmayan IHO EBRAR`a aileler adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mağdur olan ailelere sadece maddi olarak değil manevi olarakta yardım edilmesi gerektiğini belirten Özhan, “Bu hassasiyet şunu gösteriyor ki dünyanın öbür ucunda da olsak Müslümanların birbirlerini unutmaması aralarındaki Müslüman kardeşliğinin bir gereğidir. Bunu bir nebze de olsa başarabilirsek yaralarını daha çabuk iyileştirebiliriz. Bu anlamda Ensar olmanın yükümlülüğünü bir yardım kuruluşu olarak gücümüz nispetinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda bilhassa zenginlerimizin daha duyarlı olmalarını istirham ediyoruz. Bu ailelere maddi yardımların yanında, yaşadıklarını unutturacak manevi destekte verilmelidir.” ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir