• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Suriyeli sığınmacılar Rusya`nın hava saldırılarını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını sokak tiyatrosuyla protesto etti.

Balıklı Parkı'nda ellerinde dövizlerle bir araya gelen Suriyeliler, Arapça marşlar söyledi. Ardından Suriyeli çocuk ve kadınlardan oluşan bir grup, tiyatro gösterisiyle bombardımanda ölen kadın ve çocukların yaşadığı dramı anlattı.

Grup adına konuşan Bülbülzade Derneği üyesi Abdurrahman Örnek, Suriye'de 5 yıldır yaşanan zulüm ve katliamın halan devam ettiğini, bu süreçte yüz binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

DAEŞ bahanesiyle Suriye'ye giren Rusya'nın zalim Esed'in diktatörlüğünü kurtarmak için savaşa açıktan müdahale ettiğini ve DAEŞ yerine masumları öldürdüğünü dile getiren Örnek, şunları kaydetti:

"Çıkarları için Suriye'yi kan gölüne çeviren tüm yabancı unsurlar ve devletler bir an önce Suriye topraklarını terk etmelidir. Türkiye'nin yanında taraflar üzerinde etkili olan devletleri inisiyatif almaya ve yaşananların vebalinden kurtarabilmek için bir araya gelerek akan kanı durdurmaya davet ediyoruz. Yoksa sınır boylarında ve deniz kıyılarında bedenleri lime lime parçalanmış çocuk ve kadın ölümlerinin yakıcılığında boğulacaksınız."

Açıklamanın ardından grup, Arapça marşlar söyleyerek dağıldı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir