• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Diyanet Vakfı`ndan Sur halkına bir TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü bünyesinde başlatılan yardım kampanyasında içerisinde temel ihtiyaçlarında bulunduğu bir tır gıda yardımı yapıldı. Yardımlar hakkında konuşma yapan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ettiğini ve mağdur olan kardeşlerinin evlerine yardım kolisi ile değil, çay içime maksadıyla gitmek istediğini ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı`nın gerek yurtiçinde gerekse dünyanın her yerinde tabi ve semavi afetlerde dahi elinden gelen tüm imkânları seferber ettiğini belirten Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Orta Asya, Balkanlar ve her yerde Diyanet Vakfının yaptığı yardımları göründüklerine şahit olduklarını söyledi.

Diyanet Vakfı`nın ve Diyanet İşleri Genel Başkanlığı`nın bölgede birçok ilçede yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi,  yaraların sarılması ve acıların hafifletilmesi maksadıyla bir ay devam edecek olan  ‘şimdi yarları sarma zamanı` sloganıyla başlattığı yardım kampanyasıyla ilk etapta gıda yardımı gönderildiğini belirtti.

Diyarbakır merkeze ve Silvan ilçesine yardımların ulaşıldığını söyleyen İşliyen, önümüzdeki hafta içerisinde toplamda 9 bin koli yardımın Diyanet Vakfı tarafından gönderileceğini aktardı.

“Allah`tan istediğimiz mağduriyetlerin son bulması”

Yardımları dağıtma noktasında İlçe Müftülerin bünyesindeki Kur`an kurslarında hizmet verenlerden ve imam hatip öğrencilerinden oluştuğunu belirten İşlliyen,   “Yardımların Sur kaymakamlığınca koordine edilen adreslere teslim edilecektir. Sur Kaymakamlığımızın oluşturmuş olduğu kriz masasında tüm tespitler yapılmış durumda. Oluşturulan listeye göre mağduriyeti yaşamış olan kardeşlerimizin evlerine kısa sürede yardımları ulaştırılacaktır.

Yapılacak olan yardımları en doğru yerde en kısa zamanda teslim etmeye çalıştıklarını söyleyen İşliyen, “Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce bitmesini ve huzurlu günlerin tekrar geri gelmesini istiyoruz. Bunu Cuma gününün hürmetine Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyoruz.” dedi.   (Yunus Sırat-M. Sıddık Bilge/İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir