• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...

Zeytin ve zeytinyağı fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle satışlarda durgunluk olduğunu söyleyen Batmanlı zeytin satıcıları, bunun hem kendilerini hem de alıcıları mağdur duruma düşürdüğünü belirttiler.

Fiyatlardaki artışın Ege Bölgesindeki rekolte düşüklüğünden kaynaklandığı belirten zeytin satıcıları, geçen sezon ile bu sene arasında büyük bir fiyat farkının olduğu ifade ettiler.  

Zeytin fiyatlarının geçen yıla oranla yükseldiğini belirten zeytin satıcısı Mehmet Ali Yanaç, “Geçen sezon en düşük siyah zeytin 5 TL civarı iken bu sezon 8 TL 50 kuruş ile 17 TL civarı satılıyor. Yeşil zeytin ise geçen sezon 6 TL ile 10 TL arası değişirken bu sezon da 8 TL 50 kuruş ile 19 TL arası değişiyor.” dedi.

Zeytin fiyatlarının yükselmesiyle beraber zeytinyağının da fiyatlarının yükseldiğini söyleyen Yanaç, “Zeytine endeksli zeytinyağı fiyatlarında etkisi görüldü. Geçen sezon zeytinyağı 10 TL ile 15 TL arası iken bu sezonda 12 TL ile 20 TL arası değişiyor. Sebebi de zeytin rekoltesinin az olmasından dolayıdır. Bu sebep ile de satışlarda durgunluk var.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)