• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Silopi halkına psikososyal destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farklı illerden Silopi'ye gelen uzmanlar, yaşanan olaylardan etkilenen aileleri tek tek ziyaret ederek ailelere psikososyal destek sağlıyor. Silopi ilçesinde Şehit Harun Boy mahallesinde Y.Ü adlı vatandaşın evini ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam ev sahibi ve çocuklar ile bir süre sohbet etti. Ev sahibi Y.Ü yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek memlekette huzur olmasını istediklerini söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, çalışmalara ilişkin vatandaşların kendilerine çok sıcak davrandığını ve ailelerin kendilerinden memnun kaldığını söyledi.

150 kişilik gruplarla evleri tek tek dolaştıklarını ve ailelere psikososyal destek sağladıklarını, çatışmaların en çok yaşandığı 8 mahallenin büyük kısmını bitirdiklerini belirten Akçam şunları söyledi:

“Her ekibimiz 5 kişilik bir gruptan oluşmakta olup ekiplerimizde sosyolog, psikolog ve sosyal çalışmacı bulunmaktadır. Mutlaka bayan personellerimiz de hazır bulunmaktadır. İlçede şu ana kadar 4 bin 400 aileyi ziyaret ettik. Bu ailelerden bin 200 tanesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılması için iletişime geçtik. Sağlık Müdürlüğünden de sağlık ihtiyacı olan yaklaşık 800 aileye de yardım etmeleri için Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdik. 40 tane de evde bakım hizmeti verilmesi uygun olan aileye Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığıyla şu an da ekiplerimizi yönlendirdik.”

‘Halk Bizi Sevinçle Karşılıyor`

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam gittikleri evde ailelerin kendilerini büyük bir sevinçle karşıladıklarını,   komşuların kendilerini ısrarla evlerine davet ettiklerini belirterek, “Yapmış olduğumuz bu çalışmalardan şu ana kadar gözlemlerimizde her hangi olumsuz bir tavır görmedik. Vatandaşlar  kendilerini ziyaret etmemiz için bizde talepte bulunuyorlar.” dedi.

Şu anda çatışma sürecinden dolayı olayların yaşandığı diğer il ve ilçelerde de bu çalışmanın yürütüldüğüne değinen Akçam Silopi ilçesinde de bütün evleri ziyaret edeceklerini ve ailelere psikososyal desteğin devam edeceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir