• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
"Bir çocuk suça sürüklenirse bunun vebali hepimizindir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Değerler Eğitimi Okul Temsilcileri Toplantısı`na katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından “Değerler Eğitimi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Köşger, “Devlet olarak, her türlü fiziki imkanı ülkemizin en ücra köşelerine ulaştırabilecek bir noktaya geldik. Daha iyisini oluşturmak için uğraşıyoruz. Bu noktada sizlere de çok büyük vazifeler, sorumluluklar düşüyor. Sizlerin bu işe gönüllü bir şekilde talip olduğunuz için hepinizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki nesillerin yetiştirilmesi noktasında bu işe gönül veren, bu işe kendini adayan kahraman öğretmenlere ihtiyacımız var.”dedi.

“Bir çocuk, yanlışa düşerse, suça sürüklenirse bunun vebali hepimizindir”

Fiziki mekân itibari ile Bingöl`de neredeyse hiçbir sıkıntı olmadığını ifade eden Vali Köşger,”İnsanı kazanmak, insanı yetiştirmek, insanı istediğimiz kıvama erdirmek ancak öğretmenlerin sayesinde olabilmektedir. Sizlerden beklentimiz bütün öğrencilerin başını okşamanızdır. Okul yönetiminden önce, ailelerinden önce çocukların sıkıntılarını siz bilecek ve derdine ortak olacaksınız. Değerler eğitiminde en temel noktanız bu olmalıdır. Sizin rahle-i tedrisinizden geçen bir çocuk, yanlışa düşerse, suça sürüklenirse bunun vebali hepimizindir.”diye konuştu.

Öğretmen ve öğrencilere seslenen Vali Köşger, “Sizlerin sayesinde birçok erenler gibi Bingöl`ümüzü yeniden inşa edeceğiz. İnsanların kalbini kazanacağız, çocukların kalbini kazanacağız. Bingöl`ü bulunduğu noktadan çok daha iyi noktalara taşıyıp daha da ileri götürerek daha iyi kuşaklara emanet edeceğiz. Yetiştireceğiniz kuşaklar 50-100 yıl sonra ülkemize sahip olacak. Bu bilinçle hareket etmemiz lazım.”şeklinde konuştu.

Vali Köşger konuşmasının ardından, sözü öğretmenlere bırakarak “Değerler Eğitimi” kapsamındaki projelerini dinledi.

 “Bir insan ya alim olup insanlara hizmet ediyor, ya zalim olup insanları mahvediyor”

Değerler Eğitimi ile ilgili video ve görsel sunumların ardından panel şeklinde devam eden toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,  “Derdimiz insan yetiştirmek. Bizim hitap ettiğimiz insanlar gelecekte dünyayı yönetecek, dünyaya yön verecek insanlardır. Bir insan ya alim olup insanlara hizmet ediyor, ya zalim olup insanları mahvediyor. Hepiniz gönüllülük esasına dayalı olarak “Ben de varım” diyerek bu toplantıya icap ettiniz, bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

“Elinden dilinden fayda gelen nesil olmaları konusunda azami gayret göstereceğiz”

“Bizden önce öğretmenler geldiği gibi bizden sonra da öğretmenler gelecek. Bizden önceki öğretmenler bizleri gerçekten iyi yetiştirdi ve yaptığımız meslek öyle bir meslek ki, direk gönle hizmet eden bir meslektir.” diyen  Sarı, “Çocukların kalbine girmek için uğraşmamız lazım ki, kalplerini bize açabilsinler. Sizlerin sayesinde de bu çocukların kalplerini kazanıp, elinden dilinden fayda gelen nesil olmaları konusunda azami gayret göstereceğiz. Sözlerime Hz. Ali`nin (r.a) güzel bir sözü ile son vermek istiyorum. Diyor ki: ‘Bugün çalışma günüdür, hesap yoktur. Yarın hesap günüdür, çalışma  yoktur.` Bugün çalışma günümüz arkadaşlar, sorumluluğumuz, vebalimiz çok büyük. ifadelerini kullandı.

Toplantı verilen yemeğin ardından sona erdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir