• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
ISSG`nin Cenevre`deki görüşmesi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CENEVRE: Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG), Suriye krizinin çözümü için abluka altındaki bölgelerde yaşayan halka acil erişimin sağlanmasının garanti altına alınması için yapılması gerekenlerin görüşülmesi amacıyla düzenlediği ilk toplantı, İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

ISSG İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun toplantısı, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland'ın başkanlığında, BM'nin Cenevre Ofisi'nde gerçekleşiyor.

Toplantıda, aralarında Türkiye, ABD ve Rusya'nın da bulunduğu 17 ülkenin temsilcisi yer aldı. Toplantıya Türkiye adına, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı katıldı.

Yaklaşık iki saat sürmesi öngörülen toplantının ardından Egeland'ın basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.

Toplantının, ISSG'nin Münih'teki anlaşma çerçevesinde, "Suriye'de abluka altındaki bölgelerde yaşayan halka acil erişimin sağlanmasını garanti altına alma noktasında yapılması gerekenlerin görüşülmesini" amaçladığı ifade edilmişti.

Münih'teki Suriye görüşmelerinde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya`nın öncülüğünde yapılan Suriye görüşmelerinde, ülkede bir hafta içinde şiddetin durdurulması ve kuşatma altındaki bölgelere hemen insani yardımların ulaştırılması konularında anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Staffan de Mistura, 2 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alındığını, bir sonraki görüşmenin 25 Şubat'ta yapılmasının planlandığını belirtmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir