• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Bitlis`te yayalar uygunsuz yapılan üst geçitleri kullanamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te Rahva bölgesinden şehir merkezine kadar yaklaşık 15 kilometrelik güzergâhta yapılan 6 adet üst geçit, uygunsuz yapıldığı gerekçesiyle vatandaşlar tarafından kullanılamıyor.

Daha önce defalarca ölümlü kazanın olduğu hastane kavşağında yapılan üst geçidin hem uygunsuz yapılması hem de olması gereken yerde yapılamamış olmasından dolayı vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Milyonlarca lira harcanarak yapılan ve tek bir vatandaşın dahi kullanamadığı üst geçitler nedeniyle halk tepki gösteriyor.

Ayrıca kullanılmayan bu üst geçitlerin madde bağımlılarının meskeni haline geldiği de belirtiliyor. Duruma teki gösteren Bitlisliler tepkilerini şöyle dile getiriyor: “Eğer bu üst geçitler doğru imar edilmiş olsaydı halk rahat bir şekilde kullanırdı. Ama hem otobüs durağından uzak bir yerde yapılması hem de giriş çıkışların ters istikametli olması nedeniyle kimse bu üst geçitleri kullanmıyor. Kimse olmadığından dolayı da madde bağımlılarının meskeni olmuşlar.”

Konu hakkında görüştüğümüz Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ise şunları söyledi: “Daha önce Karayolları tarafından kentin farklı noktalarında üst geçitler yapıldı. Fakat yapılan üst geçitler uygun bir şekilde ve uygun yerlerde yapılmadı. Hal böyle olunca da vatandaşlar kullanamıyor.”

Hâlihazırda üst geçitlerin yıkılması veya yapılmasıyla ilgili ciddi manada hazırladıkları bir projenin olmadığını dile getiren Olan, “Bununla ilgili henüz hazırlanmış bir projemiz yok. Fakat karın yerden kalkmasıyla birlikte üst geçitlerin bulunduğu yerlerde, ana yolda orta refüj yaparak, vatandaşlarımızın daha çok üst geçitleri kullanması için yönlendirme yapmaya çalışacağız. Bunun da ne kadar çözüm olabileceği belli değil. Çünkü üst geçitler çok uygunsuz yapıldığından dolayı vatandaşların burayı kullanması zorlaşıyor.” diye konuştu.

Öte yandan kentte yağan kar nedeniyle de üst geçitlerin giriş ve merdivenlerde kar birikintisinin olduğu ve tamamen kapanarak kullanılamaz hale geldiği görüldü. Bu yönde herhangi bir temizliğin yapılmamış olması ise dikkat çekti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir