• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
Cizre`de `cuma namazı` sokakta kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK: PKK mensuplarından temizlenen Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bazı vatandaşlar, mahallelerindeki camilerin tahrip edilmesi nedeniyle cuma namazını sokakta kıldı.

İlçede 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" dün itibarıyla sona erdi.

TSK ve emniyet unsurlarınca 59'uncu günde başarıyla tamamlanan operasyonun ardından ilçedeki sokakların yanı sıra cami, okul ve çok sayıda binada tuzaklanan patlayıcıların tespit edilip ardından imha edilmesi için de kontroller sürüyor.

PKK'lılar tarafından tahrip edilen yapılar arasında bulunan camileri kullanamayan vatandaşlar ise cuma namazını kılmak için sokakta bir araya geldi. Sokakta saf tutup namaz kılan vatandaşlar, dua etti.

Öte yandan, vatandaşlar ilçenin teröristlerden temizlenmesinin ardından açık olan marketlerden alışveriş yapmaya başladı.

Evinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir vatandaş, "İyi günler bekliyoruz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak. Bir şey yıkılmadan düzelmezmiş" ifadelerini kullandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir