• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
DBP`den Cizre ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Cizre`de bodrumda ölenlerin sayısının 100`e yakın olduğu belirtilerek, otopsi işlemi için cenazelerin Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Silopi`ye gönderildiği kaydedildi.

Cenazelerin otopsi işlemi bittikten sonra tekrar Cizre`ye gönderileceği bilgisine yer verilen açıklamada, şu anda cenazelerden 7`sinin Mardin`de, 28`inin Şanlıurfa`da, 13`ünün Şırnak`ta, 36`sının Silopi`de olduğu ve toplamda 84 cenazenin bulunduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Şanlıurfa`da otopsisi yapılan 8 cenazeden ikisinin teşhisi aileleri tarafından yapılarak defnedilmiştir. Bu cenazeler; Sultan Irmak ve Fehmi Dinç`e ait olup diğer cenazeler henüz teşhis edilememiştir. Bazı cenazelerin teşhisi ise mümkün değildir. Bu konuda DNA örnekleri Mardin ve Silopi`de alınacak olup ailelerin kriz masası ile irtibata geçerek Mardin ve Silopi`ye gitmeleri çağrısını yineliyoruz. Kimi cenazelerin, kriz masasında bulunan fotoğraflardan teşhisi mümkün durumda olduğundan dolayı ailelerin kriz masası ile irtibata geçmeleri önem arz etmektedir.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir