• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Valilikten istişare toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun talimatıyla “Haftalık İstişare” toplantıları yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Vali Koçak,  “Toplantının amacı bizim devlet olarak yapmamız gerekenleri, devlet aklı ve toplum vicdanıyla bileştirerek daha güçlü ve koordineli yürütmektir. İçinde bulunduğumuz süreç itibariyle terör örgütünün eylemleri sonucunda hasarlar oluşuyor. Bu hasarlar fiziki hasarlar, psiko-sosyal alanındaki hasarlar ve alt yapıdaki diğer hasarlar olarak sıralanabilir. Bunların telafi edilmesi hayati misyonumuzdur. Bunları yaparken büyük oranda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Uzman arkadaşlarımız alanda süreçten etkilenen ailelerimizle birebir etkileşim içerisindeler. Gerek devlet kurumlarının gerekse STK`ların amatör ruhla profesyonelce işlerini yapması gerekmektedir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları başkanları, öneri, eleştiri ve beklentilerini dile getirdiler.

Toplantıda, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nün son dönemde yaşanan olaylara ilişkin tespit ve faaliyetlerinden oluşan bir sunum yapıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir