• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Batman`a göç eden mağdurlar için kermes açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Batman Şubesi ve Batman Düşünce ve İnanç Platformu tarafından bölgede yaşanan olaylardan dolayı memleketlerini terk ederek Batman`a yerleşen aileler yararına kermes açıldı. Açılışa, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi.

Öğretmenevi`nde saat 13.00`da açılan kermes 2 gün boyunca açık kalacak. Burada toplanan paralar gıda çeki haline getirilerek, mağdur ailelere verilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi, Düşünce ve İnanç Platformu ile birlikte bölgede yaşanan olaylar sebebiyle memleketlerini terk ederek, kente yerleşen aileler yararına 2 gün boyunca sürecek kermes açtıklarını söyledi.

Kermeste toplanan paralarla gıda çekleri yapılarak mağdur ailelere dağıtacaklarını belirten Şansi, “Olaylar sebebiyle çevre il ve ilçelerden ilimize göç eden vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası ve kermes düzenledik. Ailelerimizle, hayırseverlerimizle birlikte yardım toplayarak, bunu mağdur duruma düşen ailelere vermeye çalışacağız. Maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yardımlarımız devam edecektir. Kermesimiz iki gün sürecek ve ardından bu parayı bir gıda çekine dönüştürüp ailelere dağıtacağız. Şu anda depolarımızda da var olan gıda kolilerini de bu ailelere dağıtacağız.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir