• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Organlarıyla 5 kişiye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solunum yetmezliği nedeniyle 3 gün önce beyin ölümü gerçekleşen ve Bursa Çekirge Devlet Hastanesi`ne kaldırılan F.A.  isimli kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap vermedi. F.A`nın organları ailesinin izniyle 5 kişiye umut oldu.

Hastane yetkililerinin beyin ölümü gerçekleşen kadının ailesiyle konuşması sonucunda aile, hastanın organlarını bağışlamayı kabul ederken,  2 kornea ve bir böbrek Uludağ Üniversitesine, diğer böbrek Balıkesir, karaciğeri ise yine Bursa`da özel bir hastaneye gönderildi.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde organizasyon öncesi açıklama yapan Op. Dr. Timur Didinen, “44 yaşında kadın hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine aile ile görüşme yaptık. Aile organ bağışı teklifimizi kabul etti. Anestezi uzmanlarımızın eşliğinde çalışmalara başladık bunların dağıtımı yapılmakta ve organ çıkarımı ameliyathanemizde devam etmekte. Bu vesileyle anestezi uzmanı, yoğun bakım hemşiresi ve koordinatör arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sevabı hep beraber paylaşıyoruz.” diye konuştu.

Bursalılar organ bağışında duyarlı

2016 yılının Bursa bölgesinde 13,  Çekirge Devlet Hastanesinin 3`üncü donör organizasyonunda bir araya geldiklerini belirten Bursa Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Yavuz Selim Çınar ise çok başarılı çalışmalara imza atarak 2014-2015 yılında Türkiye`de birinci olan Çekirge Devlet Hastanesinin bu yıl da çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Vefat eden merhumeye rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Dr. Çınar, Bursalıların organ bağışı konusunda çok duyarlı davrandıklarını, Türkiye`de en yüksek organ bağışı oranına sahip bölgesi olduklarını söyledi. (Zeki Aras –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir