• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Allah O`na çok güzel bir ahlâk vermişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ M. Hüseyin Temel    Emrah Deniz / Diyarbakır
Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Mersin`in Silifke ilçesinde bulunan öğrenci kampında bir grup PKK`li öğrenci tarafından katledilen Cafer Gizli`nin annesi ilk defa konuştu. Konuşmakta oldukça zorlanan acılı anne Hayat Gizli, oğluna kıyıldığına hâlâ inanamadığını söyleyerek, Cafer`in; edebi ve güzel ahlâkıyla herkese örnek biri olduğunu dile getirdi. Acılı anne, “Oğlumun ahlâkı çok güzeldi. Kimse bir gün ondan incinmedi. Allah ona çok güzel bir ahlâk vermişti. Arkadaşlarının hepsi onu çok seviyordu. Onu geziye gönderdik ama oradaki görevliler oğlumu PKK`lilerin yanına attı. Oğlumu katlettiler. Bu cinayetin araştırılmasını istiyoruz. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi.

HEP ETRAFINA TEBESSÜM EDEN BİR ÇOCUKTU
Cafer`in dindar ve edepli bir çocuk olduğunun altını çizen anne Hayat Gizli, gözyaşları içerisinde hislerini şöyle dile getirdi: “Onun aramızdan ayrılması bizi çok etkiledi. Cafer gözlerimin önünden gitmiyor. Hep etrafına tebessüm eden bir çocuktu. Beni üzmez, çok kıymet verirdi. Özellikle son zamanlarında ibadetlerine çok dikkat ederdi. Giderken benden helallik isteyerek ayrılmıştı. Ben hakkımı helal ediyorum. Allah onun şehadetini kabul etsin.”

PKK BARBAR BİR     NESİL YETİŞTİRDİ
Evlatlarının kabri başında gözyaşları döken Gizli ailesi, PKK`nin barbar bir nesil yetiştirdiğini söyleyerek bunların Kürtlerin mallarına, canlarına ve namuslarına zarar verdiğini ifade ettiler. Anne Hayat Gizli`den sonra duygularını paylaşan baba Salih Gizli, “Biz bunu Kürt halkı olarak yıllardır yaşıyoruz. 90`lı yıllardan beri bize musallat olunmuş ve bu uğurda bir sürü can toprağa verdik. Kürtlerin neler kaybettiği meydandadır. Kürtlük adına Kürtlere zulüm ediliyor. Kürtler katledilip mallarına, canlarına ve namuslarına zarar veriliyor. Başımıza halen bu musibetler geliyor. Tabii bizim de eksiklerimiz var. Biz belki dinimizi hayatımızda daha çok düzene sokarsak bu musibetler bize daha hafif gelir.” dedi.

KAMPTA OĞLUMU GÖZLERİNE KESTİRDİLER İNTİKAM   ALACAKLARINI SÖYLEDİLER
Sur`da, PKK`lilerle yüzgöz olmamak için evlerini Şehitlik semtine taşıdıklarını dile getiren baba Gizli, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, PKK`lilerle yüzgöz olmamak için çoluk çocuğumuzu alarak Sur`dan çıktık. Tabi Allah bir şeyi alacaksa insandan, buna bir şeyler vesile olacaktır. Biz kendi elimizle çocuğumuzu teslim ettik. Kaderi tamamlanmıştı ve Allah O`nu aldı bizden. Allah`a şükür çocuğumuz kötü bir şey yapmadı. Kimseye zulmetmedi, kimsenin malına, namusuna ve canına el uzatmadı.

Taş ve molotof atmadı. Sadece o zalimlere ‘ben sizin gibi düşünmüyorum, sizin dediğiniz şeyleri kabul etmiyorum. Ben kendi halkımın sokaklarına mayın döşemem, taş atmam, bana zarar veren sizsiniz` demişti. ,

Bunun üzerine kamptaki ilk günden beri oğlumu gözlerine kestirdiler, intikam alacaklarını söylediler. Bütün bunlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Görgü tanıkları bunları anlatmaya başladılar. Tedbirlerini aldılar ve bilerek, tasarlayarak çocuğumuzu katlettiler. Oradaki görevlilerin görevlerini yapmamalarını da buna ekliyoruz.”

Nerede bir Müslüman varsa gönüllerinin onunla olduğunu dile getiren Gizli, “Aile olarak bu dava uğruna her zaman bedel vereceğiz. Onlar bizi ve İslâm`ı sevmiyor diye biz davamızdan vazgeçmeyiz. Nerede bir Müslüman ve acı varsa gönlümüz ordadır. Biz davamızdan da vazgeçmiyoruz. Onlar bizi vurarak geri adım atmaya zorlayabilirler ama biz kesinlikle geri adım atmayıp davamızdan vazgeçmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BU ÇOCUKLARI ÖYLE BİR  ZEHİRLEMİŞLER Kİ İNSANLARI   SOPALARLA KATLEDECEK  DURUMA GETİRMİŞLER
Olayın ört pas edilmesini istemediklerini belirten Gizli, “Bu devletin bir projesiydi. Devlet projelerinin sekteye uğramasını istemedi. Başta bunu geçiştirmeye çalıştı. Allah razı olsun İslâmi basın bu konunun üzerinde durdu. Belki yetkililerin haberleri tam olmadı. Şimdi bu olayın üzerine inanıyorum ki gidiliyor. Devlet bu gençlerin hepsini kaynaştırıp ıslah etmeye çalıştı ama bu proje ellerinde patladı. Çünkü bu çocuklar öyle bir zehirlenmiş ki şaşırıyoruz. Aileleri bu çocukları öyle bir zehirlemiş ki insanları sopalarla katledecek duruma getirmişler. Nasıl yapıyorlar, bunların hepsi çocuk ama bu zehir kanser gibi içlerine girmiş. Bu çocuklar zehirlenmiş.” diye konuştu.

SALDIRIDA YER ALAN HERKESİN CEZALANDIRILMASI LAZIM
Oğlunun katledilmesi olayında sadece bir kişinin tutuklanmasına tepki gösteren baba Gizli, şunları ifade etti: “Onlar kendilerine göre sadece bıçağı vuran kişiyi tutuklamışlar. Diğer gözaltına alınan kişileri ise serbest bırakmışlar. Bu savcının takdiri, ona sormak lazım. Bence bu adil değil.

Bana göre saldırıda yer alan herkesin cezalandırılması lazım. Bir insana sopa ve taşla vurmak onu öldürmektir. Kampta bu insanlar izinsiz tuvalete gidemezlerdi ama bakıyoruz ki bu grup izinsiz dışarıya çıkarak kampa bıçak, sopa ve taş getirmişler. Bunun sorumlusu kamp görevlileridir.

Bu çocuklara yol veren birileri mutlaka vardır. Bunlar bıçağı nasıl içeri getirmişler bunun araştırılması lazım. Bu olayın bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmasını istiyoruz. Allah hakkımızı bırakmasın.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın öğrenciler için düzenlediği ‘Kış Kampları Projesi` kapsamında Diyarbakır ve farklı illerden Mersin`e götürülen öğrenciler içerisinde bir grup PKK`linin dindar öğrencilere barbarca saldırması sonrası 16 yaşındaki Cafer Gizli isimli öğrenci katledilmişti. Olay hakkında ise bir kişi tutuklanmıştı. Cinayet olayıyla ilgili kamuoyunun zihninde oluşan sorular da hâlâ cevaplandırılmış değil.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir