• DOLAR 32.504
  • EURO 34.638
  • ALTIN 2481.799
  • ...
Kredi Kartlarının Para Puanlarını Kullanmak Caiz midir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katılım Bankaların alışverişler neticesinde kredi kartı kullanıcılarına verdiği para puanlarını kullanmakta bir sakınca yoktur. Çünkü bu bankaların anlaşmasız olarak kullanıcılarına tek taraflı verdiği hediye puanlarıdır. Bu puanlarla sadece alışveriş yapılmaktadır. Nakit olarak kullanılma imkanı yoktur.

Faizle muamele eden bankaların ise kredi kartları gibi verdikleri bu hediye puanları da şüphelidir. Bu bakımdan mümkün mertebe şüpheli gibi görülen muamelelerden kaçınmak daha evladır. Efendimiz (sav)'in şüpheyle ilgili hadisi birçok mevzu için geçerlidir;

Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da tebrie etmiş olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir. [Buharî, Müslim, Ebu Davud,  Tirmizî, Nesâî,) 

Kaynak Link için tıklayın...

Bu haberler de ilginizi çekebilir