• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
HSYK 2 savcıyı görevden uzaklaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince, İzmir'deki askeri casusluk davası savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan İzmir Hakimi Serdar Ergül, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

İzmir'deki askeri casusluk davasının bazı sanıklarının yaptığı şikayet üzerine harekete geçen HSYK müfettişlerinin, bu kişiler hakkındaki tedbir talebiyle ilgili raporu tamamlandı.

HSYK 2. Dairesi, rapor doğrultusunda tedbir talebini görüştü.

Kararı açıklayan HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, davanın savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan İzmir Hakimi Serdar Ergül'ün, haklarındaki soruşturma sonuçlanana kadar tedbiren görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Yılmaz, "hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince bu kişilerin görevden uzaklaştırıldıklarını ifade etti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir