• DOLAR 32.511
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2492.21
  • ...
SON DAKİKA
"Ailenin ayakta kalması ümmetin inşası için önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bireylerin toplumsal değerler noktasında bilinçlendirilmesinin boşanmaları ve ailenin dağılmasını önleyeceğini belirten Diyarbakır`ın Kayapınar ilçe Müftüsü Sırrı Şık, kişilerde manevi gelişimin, evlilik ve aile mefhumunu güçlendireceğini ve bunun da ümmetin inşası için önemli olduğunu söyledi.

Toplumun, değerler noktasında eğitilerek ailenin ayakta tutulması gerektiğini söyleyen Müftü Sırrı Şık, bu değerlere sahip çıkılması durumunda ailenin ve fertlerin dağılmasının önüne geçilebileceğini belirtti.

Şık, “İnsanı manevi değerlerinden kopararak, Allah`tan uzaklaştırmak istiyorlar. Bunu da hayâ perdesini yırtarak gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bir defa hayâ perdesi yırtılırsa, kişinin kendinden uzaklaşması, kulluğundan uzaklaşması kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden ümmetin inşası için ailenin dağılmaması gerekiyor. Ailenin ayakta kalması önemlidir. Eğer aile içerisinde muhabbet kalmazsa o zaman iş işten geçebilir.” dedi.

“Eğer Allah`a kul olmazsanız başkalarına köle olursunuz”

Kur`an çerçevesinden bakıldığında durumun çok vahim olduğunun görüldüğünü ifade eden Şık, insanın vazgeçilmez özelliğinin kulluk meselesi olduğuna dikkat çekerek “Eğer sizler Allah`a kul olmazsanız, başkalarına köle olursunuz.” diye belirtti.

Allah`ın insanoğluna değer verdiğini bu münasebetle de ilk insandan bugüne peygamberler gönderdiğini vurgulayan Müftü Şık, toplumun ahlaki olarak gelişmesi gerektiğini bunun için de dinin ahlaki erdemler noktasında büyük imkânlar ve nimetler sunduğunu kaydetti.

“Sadakat ve vefa artık çok arananlar içerisinde”

İnsanı değerli kılan hususların başında sabrın geldiğini ifade eden Şık, bununla beraber tahammül, sadakat, vefa, samimiyet ve benzeri duyguların insanı olgunlaştırdığını ifade etti.

Yapılan gayri ahlaki projeler hakkında da değerlendirmede bulunan Şık, ferdin ve toplumun bütün değerlerden uzaklaştırılmak istendiğinin altını çizerek, bu girişimlere karşı herkesin ailesini muhafaza etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplumda manevi, ahlaki değerlerden yoksunluğa dikkat çeken Şık, “En ufak bir sorunda sabır göstermek yerine isyan etme anlayışı geliştiriliyor. Sadakat ve vefa artık çok arananlar içerisinde. Bir de iffet meselesi vardır. Bütün bunlar aileyi, toplumu ve ferdi ayakta tutan örneklerdir. Kişiyi manevi olarak yıkan sebepler ne ise aileyi de aynı şekilde yıkan sebepler onlardır.” şeklinde konuştu.

 “Zaman içerisinde ümmet devletlere, devletler ise milletlere bölündü”

Ümmetin önce devletlere sonra da milletlere bölündüğünü şimdi ise sıranın aileye geldiğine dikkat çeken Müftü Şık, “Bir arada olması gereken ne kadar haslet varsa, Allah, bunların imani bir bağla bağlı olmasını ister. İşte aile de öyle bir şeydir. Zaman içerisinde ümmet, devletlere, devlet ise milletlere bölündü. Bu bölünme devam ederken şimdi ise sıra aileye geldi. Ümmeti, devletleri, milletleri parçalamak yetmedi, şimdi de toplumları, halkları hatta aileleri parçalamaya çalışıyorlar. Gün geçtikçe ferdiyetçi akımlar ortaya çıkıyor. Herkesin fert olarak bencil duyguları ile baş başa kalmak suretiyle kimseye bağlı kalmadan örf, adet, değerler ve kutsalları umursamadan canının istediği gibi yaşama anlayışını toplumda yaymak istiyor. Buna da özgürlük diyorlar.” dedi.   (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir