• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Birecik`te şehitleri anma gecesi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birecik`te bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek düzenlediği İslam şehitlerini anma programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Anma programı Abdullah Turan Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  İ.Halil Akar`ın açılış konuşmasının ardından programda Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı-yazar Ramazan Kayan, İsrail askerleri tarafından 10 Müslümanın şehit edildiği Mavi Marmara gemisinde şahit olduklarını anlattı.

Şehit Furkan Doğan`ın hayatından kesitler sunan Kayan, İrlandalı aktivist Cueeva Butlerly, Doğan'ın, Kayseri'nin Talas ilçesindeki mezarını ziyaret ederek burada Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olduğunu hatırlattı.

Bir yönüyle şahitliğin şehitlik kadar önemli olduğunu belirten Kayan,  “Şehit, Allah nasip ettiği zaman kendi cennetini kurtarmış olur. Ama şahit, sadece kendi cennetinin hesabını yapmak değil, cehalet ve dalalet içerisinde kaybolan nesillerin hidayetine nasıl vesile olabilirim, onların cennetine nasıl vesile olabilirimin ıstırabı ile davet çalışmasını sürdüren,  İslami örnekliğini ve öncü kimliği ile toplumu İslami anlamda bilinçlendirme ve dönüştürmek için çırpınanlara şahit diyoruz.”  dedi.

“Hangi davanın adanmışları varsa Allah o davaya zafer nasip eder”

Kayan,  konuşmasına şöyle devam etti: “Adanmadan adam olunmuyor. Adanmışların da adresinin cennet olduğunu biliyoruz. Hak olsun, batıl olsun, her davanın adanmışları vardır. Sünnetullah şöyle tecelli ediyor; hangi davanın adanmışları varsa Allah o davaya zafer nasip eder. Batıl için fedakârlık gösterenlere Allah onların yolunu açıyor biz hak için sadece haklı olmak üstün olmak zafer elde etmek başarılı olmak anlamına gelmiyor. Ödediğimiz bedele bakacağız çektiğimiz çileye bakacağız bu yolda katlandığımız eziyetlere bakacağız bunun karşılığında hak edişimiz ne ise Allah bize onu nasip edecek. Gerçekten neyi hak ettik, ümmet olarak kardeşler olarak neyi hak ettik bazen ümmetin maruz kaldığı zilleti esareti sefaleti göz önüne getiriyorum buda bir sonuçtur. Acaba başımıza gelenler hangi günahlarımızdan, hangi kusurlarımızdan, hangi hastalıklarımızdan dolayı bu ümmetin başına 150 yıldır bu felaketler geliyor. Bu zilleti aşa bilmemiz için yüreğimizi ortaya koymamız lazım. Varlığımızı ortaya koymamız lazım. Allah`ın adına adanmak dışında başka çıkış yolumuz yok.”

İslami STK`ların bir araya gelerek düzenlediği geceye de atıfta bulunan Kayan, “Şu güzel birliktelik fotoğrafı sadece bu salonla, Birecik ile sınırlı kalmayacak. Dalga dalga tüm Türkiye`de ve tüm İslam dünyasında yankı bulacak diye ümit ediyorum. Artık bunu yapmak durumundayız. Yeryüzünde mazlum coğrafyalarımızın maruz kaldığı zülüm, zillet ve zulmet; uhuvvetimizi, vahdetimizi, ümmetimizi olumsuzluklara rağmen bir araya gelme iradesini mutlaka ve mutlaka göstermek mecburiyetindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Program Kamil Güneş Hoca`nın yaptığı dua ve STK temsilcilerinin sahnede fotoğraf çekimi ile sona erdi. (Bahattin Coşkunkan- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir