• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Umut Kervanı yıllık faaliyetlerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde yaptığı hayır faaliyetleriyle tanınan Umut Kervanı Yardım Platformu, 2015 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Fakir ve muhtaçlara umut olan platform, 2015 yılında 73 bin 44 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye 4 milyon 582 bin 359 TL yardımda bulunduğunu açıkladı.

Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörü Masum Ayyıldız, amaçlarının halkın arasında körelmeye yüz tutmuş, İslami ve insani yardım duygularını artırmak, infak vermeyi yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, gelen yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu hedefin gerçekleştirilmesi için 50 STK`nın faaliyetleri ile çalışmalarını 2015 yılında da sürdürdüğünü söyleyen Ayyıldız, bu anlamda platformun, hayırseverlerin ve yardım ulaştırmak isteyen STK`ların eli ayağı olduğunu vurguladı. 

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye derneklerin, kendi yerellerinde ve Türkiye genelinde muhtaç ailelere yaptığı ekonomik ve sosyal destekli yardımlar ile halkın yanında olduğunu bir kez daha ispatladığını ifade eden Ayyıldız, “Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı derneklerimiz yardım amaçlarımız doğrultusunda, toplumun sosyal ve ekonomik sıkıntılarına merhem olamaya devam etmektedir. Platformumuz sadece Türkiye`de değil Türkiye sınırları dışında da kendini tanıtmış ve oralardan yardım kuruluşları vasıtasıyla memleketimizde fakir aileler için gönderilen yardımların dağıtımına da aracı olmuştur. Bu anlamda Avrupa Yetim Der ve Avrupa İHO Ebrar derneklerine teşekkürlerimizi iletiriz.” dedi. 

Yardım çalışmalarının yıldan yıla kalitesini artırdığını ve daha çok sayıda fakir, muhtaç, yetim, dul ve öğrencilere ulaştığını dile getiren Ayyıldız, “Hususen bölgemiz ve sınırlarımız dışında cereyan eden savaş ve tehlike haline rağmen çalışmalarımız ivme kazanmış olup yardım faaliyetlerimizde duraksama yaşanmamıştır. Bu anlamda dışardan gelen Afgan ve Suriye mültecilerine yardım ulaştırmış. Ayrıca diğer STK`ların da yardım malzemelerini bu mağdur insanlara ulaştırmalarına ciddi anlamda katkı sunmuştur. Son zamanlarda hususen bölgemizde cereyan eden çatışmalı ortamda mağdur olmuş olan halkımıza yardım desteklerimiz olmuş ve halen tüm Türkiye genelinden gelecek olan yardımlarla sürdürmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Sınırlı kapasitelerine rağmen çok ciddi yardım dağıtımının yapıldığına dikkat çeken Ayyıldız, “Platform üyesi derneklerimiz, yardım dağıtımı için üye ve gönüllülerinin sınırlı kapasitesine rağmen muazzam yardım dağıtım faaliyetlerine ve organizasyonlarına i1mza atmıştır. Buna tüm bölge halkımız ve yardım alanlarımız şahittir. Bu anlamda gayemiz muhtacın muhtaçlık halini gidermek olduğundan, platform dışındaki diğer STK`ların ulaştırmaya çalıştığı yardım malzemelerini de ulaştırmaktan platform olarak geri durmadık. Yardım yapmak isteyen herkesin, yardım kuruluşlarına ve benzer yardımları yapan STK`ların ulaştıramadığı yardımları ulaştırmanın gururunu ve onurunu yaşamaktayız.” diye konuştu.

Ayyıldız, 2015 yılında yapılan yardımlarla ilgili ise şu bilgileri verdi: “22 bin 605 aileye 1 milyon 192 bin 400 TL gıda, 9 bin 430 aileye 946 bin 76 TL giyim, 3 bin 528 aileye 866 bin 697 TL nakdi, 31 bin 746 aileye 1 milyon 354 bin 765 TL kırmızı et, bin 48 aileye 102 bin 690 TL ev eşyası, 509 aileye 19 bin 303 TL kırtasiye, 2 bin 30 aileye 12 bin 140 TL beyaz et, 305 aileye 9 bin 900 TL ayakkabı,  31 aileye 11 bin 550 TL yakacak,  bin 47 aileye 18 bin 423 TL temizlik maddesi, 383 aileye 19 bin 672 TL battaniye ve 382 aileye 28 bin 742 TL diğer yardımlar gibi yardımlar fakir ve muhtaç insanlara ulaştırılmıştır.”

“Yardımlarınızı hak ve hakkaniyet ölçüsünde dağıtmak için her zaman hazırız”

2015 yılında toplam 73 bin 44 aileye 4 milyon 582 bin 359 TL değerinde ayni ve nakdi yardımların yapıldığını hatırlatan Ayyıldız, hizmetlerin devamı için yardım çağrısını yineledi.

Ayyıldız, “Muhtaç, mağdur ve mazlum insanların hayatlarının tüm aşamalarında olmasa da özellikle bir nebzede olsa, önemli gün ve gecelerin hürmetine yuvalarını şenlendirecek yardımların yapılması için tekrardan, tek gelir kaynağımız olan sizlerden yardım talep ediyoruz. Bu nedenle tüm hayırseverlere, iş adamlarına, kurum ve kuruluşlara, STK`lara sesleniyoruz. Umut Kervanı Yardım Platformu dernekleri aracılığıyla yardımlarınızı hak ve hakkaniyet ölçüsünde dağıtmak için her zaman hazır ve nazır bir durumda bulunmaktayız. Bu nedenle tüm üye ve gönüllülerimiz ile hazır olduğumuz yardım dağıtım organizasyonu ve elimizdeki tüm imkânlarımızla sizden gelecek yardımları fakir, muhtaç, yetim, evsiz, kimsesiz ve dullara ulaştırmayı beklemekteyiz. Şimdiden yapacağınız tüm yardımlar için teşekkür ederiz. Bu yardımların ulaştırılmasında ayni ve nakdi yardımda bulunan herkese ve bunların muhtaçlara ulaştırılmasında hizmet veren, zamanını ayıran, araçlarını hizmetlerimize sunan tüm üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun diyoruz.” açıklamasında bulundu.

Umut Kervanı Yardım Platformu olarak bölgede iki ateş arasında kalan mazlum ve mağdur halka “Vakit Yardım Vaktidir” sloganıyla yardım çağrılarının olduğunu söyleyen Ayyıldız, bu çağrıya kulak verilmesini beklediklerini belirtti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir