• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Mardin'de 'Koca akciğer maketi' sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olan Akciğer kanserine dikkat çekmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla Mardin’de bazı alışveriş merkezlerinde ‘Koca akciğer maketi’ sergilendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, Dünya Sağlık Örgütüne göre akciğer kanserinin tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci kanser türü olduğunu söyledi.

Akciğer kanserinin, dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Akciğer kanserinin en önemli nedeni uzun süreli olarak sigara içimi ve tütün dumanına maruz kalmaktır. Sigara, puro, pipo (tütün) içimi akciğer kanserinin bugün ispatlanmış olan en önemli risk faktörüdür. Sigaranın bırakılması halinde akciğer kanserine yakalanma riskinin azaldığı bilinmektedir. Unutulmamalıdır ki, sigara ve dumanına maruz kalmak, akciğer kanserinin en önemli nedeni olduğunu ve mücadelede en doğru, en temel yaklaşım sigara kullanmamak ya da bırakmaktır.” dedi.

Maketi sergilemedeki amaçlarının halkı bilgilendirmek olduğunu söyleyen Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Bilal Kantaş, halka ayrıca kanserle ilgili çok sayıda broşürler dağıtıldığını ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir