• DOLAR 32.281
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2401.748
  • ...
Mardin`deki Suriyeli ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da yaşayan Mardinli hayırsever iş adamı Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla sahibi Suriyeli 2 bin ailelere 50 TL değerinde gıda kartı dağıtıldı.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu`nda gerçekleşen gıda dağıtım çalışmalarını yerinde takip eden Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, bu yardımların yerinde olduğunu ve devam etmesi gerektiğini söyledi. Hayırsever iş adamını davranışından dolayı tebrik eden Ersöz, tüm Mardinli iş adamlarını Suriyeli ailelere yardım etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Gıda kartlarının dağıtılmasına aracılık eden Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu ise “Hayırsever iş adamlarının da bu insanlara yardımcı olmaları gerekir. Sayın Ahmet Demir`in bu davranışı gerçekten takdire şayandır. Diğer iş adamlarından da aynı katkıyı bekliyoruz. Platformumuza kayıtlı bulunan 2 bin aile için yardım toplamakta gerçekten zorlanıyoruz, bu anlamda herkes elini taşın altına sokmalıdır.” dedi.

Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı Mardin`e yerleşen Suriyelilere yardım eli uzatmak için Aralık 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, kayıtlı 2 binden fazla Suriyeli aileye çeşitli yardımlarda bulunuyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir