• DOLAR 32.518
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Türkiye ve israil görüşmeleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal Devleti israil'de yayın yapan Haaretz gazetesi dün Türkiye ile siyonist işgal devleti israil arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde İsviçre'de yeni bir görüşmenin planlandığını duyurmuştu. Türkiyeli yetkililer, haberle ilgili soruları "Bu iddiayı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz" diyerek yanıtlamıştı.

NTV'nin haberine göre, Cenevre'deki görüşmede Türkiye heyetine Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlık ediyor. Siyonist işgal devleti İsrail heyetini ise Netanyahu'nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel temsil ediyor.

'TAZMİNAT KONUSUNDA UZLAŞILDI'

Görüşmede, Türkiye ve siyonist işgal devleti israil 3 yıldır müzakere edilen anlaşmaya son şeklini vermeye çalışıyor. Tazminat konusunda uzlaşıldığını belirten yetkililer, Türkiye'nin 3. talebi olan Gazze ablukasının nasıl kaldırılacağına ilişkin formül bulunmaya çalışıldığını söyledi.

Haaretz gazetesine konuşan İsrailli yetkililer ise Tel Aviv açısından 2 konuda uzlaşma olmadığını söylemiş, "Biri Türkiye gemilerinin Gazze limanına yaklaşması, diğeri Hamas'ın Türkiye'deki ofislerinin kapatılması" demişti.

İki ülke heyetleri son olarak aralık ayında bir araya gelmişti.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir