• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Kanserli hastalara anlamlı ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van il Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, 4 Şubat Dünya Kanser Gününde farkındalık oluşturmak ve kanser hastalarını yalnız bırakmamak adına  hastanelerden taburcu edilen  hastaları ziyaret etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Dr.İmren, böylesi bir günde hastaları hatırlamak adına ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hastalarımızın yüzünü güldürmek bizim için mutluluk verici olacak. Hastalarımız unutmasınlar ki her yerde ve şartta yanlarındayız. Gerek  hastanelerde gerek evlerinde de yanlarında olduğumuzu göstermek için buradayız. İnşallah bu ziyaretlerimiz hayırlara vesile olur." dedi.

Halk arasında kanserle ilgili farkındalık oluşturmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken İmren, “Kanserde bilinçlendirme, erken teşhis ve tanıda bunların ileride fayda sağlayacağını çok iyi biliyoruz. Bizim için aslında en önemli olan kansere yakalanmamak ve kanserden korunmaktır." diye konuştu.

Ziyaret programına katılan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda ise hasta ve hasta yakınlarına KETEM ile ilgili bilgi verdi.

Bu arada hasta ve hasta yakınları ise ziyaretten ötürü memnun olduklarını ifade ederek, bu tür ziyaretlerin kendilerinin yalnız olmadığını ortaya koyduğunu ifade ettiler. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir