• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de öğrencilere süt dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de İl Valisi Yavuz Selim Köşger`in katılımıyla ‘Okul sütü programı` çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı.

Okul sütü programına İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Milli eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım katıldı.

Vali Köşger, sınıfları gezerek öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Okulda eğitim gören Suriyeli öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Köşger, daha sonra öğrencilere “Okul Sütü” dağıttı.

Vali Köşger, program sonrası yaptığı açıklamada  “Bugün ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Bingöl`ümüzde de anaokulu ve ilkokul öğrencilerimize yönelik 24 bin 722 öğrenciyi kapsayan “Okul “Süt Dağıtım programı”nı Atatürk İlkokulu`nda başlatmış bulunuyoruz. Bu süre zarfında bin 143.168 adet süt dağıtımı yapılacaktır. “Okul Sütü Dağıtım Programı” öğrencilerimizin daha sağlıklı beslenmesinin yanı sıra, süt üreticilerinin stabilizesini sağlayan bir husus. Bingöl`ümüze de ülkemize de hayırlı uğurlu olsun. Daha sağlıklı, daha iyi eğitilmiş; zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller yetişmesi açısından hayırlı olsun.” dedi.

Öğretmenler Odası'nda öğretmenlerin sorunlarını ve önerilerini dinleyen Vali Köşger, öğretmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir