• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Türkiye ilaca 20 milyar TL harcadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de, 2015 yılında ilaç kullanımına 19 milyar 349 milyon lira para harcandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılında 2 milyon 46 bin kutu ilaç kullanıldığını, bunun için de 19 milyar 349 milyon lira para harcandığını belirterek, “2016 yılında 2 milyon 89 bin kutu ilaç kullanılacağı düşünülüyor. Bunun için de yaklaşık 20 milyar liranın üzerinde para harcanacak” dedi.

Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Sağlık Bakanlığı`nın bütçe görüşmesi esnasında bir sunum gerçekleştirdi.

2015 yılında 2 milyon 46 bin kutu ilaç kullanıldığını, bunun için de 19 milyar 349 milyon lira para harcandığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, 2016 yılında 2 milyon 89 bin kutu ilaç kullanılacağının düşünüldüğünü, bunun için de yaklaşık 20 milyar liranın üzerinde para harcanacağını kaydetti.

Kişi başı hekime başvurma sayısının 2015 yılında 8.3 olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “138 merkez ve bin 523 palyatif bakım yatağı açtık. Organ nakli sayısında 2015 yılında 4 bin 552`lik bir rakamla başarılı bir süreç yürütüyoruz. TÜRKÖK projesi ile 100 binin üzerinde gönüllü bağışçımız oldu. 12 bağış merkezi kurduk ve 35 hastaya ilik nakli yaptık. Merkezi randevu sistemiyle günlük ortalama 360 bin kişi hastanelerden randevu alıyor” diye konuştu.

Türkiye nüfusunun tamamında aktif olarak kanser kaydı yaptıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Yılda 5 milyon vatandaşımıza ücretsiz kanser tarama hizmetleri veriyoruz. Kanserle mücadelede en sık görülen, meme, rahim ağzı, kalın bağırsak kanserlerine karşı yaygın taramalara devam ediyoruz” dedi.

ZİKA GELİŞMELERİ TAKİP EDİLİYOR

H1N1 Virüsünün mevsimsel veya dönemsel olarak son 2 yıldır gündemlerine geldiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Virüsün aktivitesini yakından takip ediyor ve uluslararası akredite laboratuvarlarımıza kontrol ediyoruz. Hastanelere ve aile ve toplum sağlığı merkezlerine reçetesiyle başvuran herkese yardımcı ilacını veriyoruz. Eczanelerimizde de ilaca yönelik aşılar ve ilaçları bulunuyor. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili son günlerde son bir aydır, dünya kamuoyuna ve gündemimize gelen Zika virüsü konusuna da dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor, gerekli önlemleri alıyoruz. Hastalığın görüldüğü ülkelere gidecek kişiler için internet sitemizde bilgilendirme yapıyoruz. Mikro-biyoloji referans laboratuvarlarımızda tanı koyabilecek kapasiteye sahibiz” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir