• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Selam Tevhid davasında 10 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek'in de arasında bulunduğu 10'u gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında, aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Bu kapsamda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kocaeli, Çorum, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Siirt, Hakkari, Bursa ve Antalya'da operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek ile eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Koç'un da arasında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 16 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

"Siirt'te bir gözaltı"

Öte yandan soruşturma kapsamında, Siirt'te bir polis memuru gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında, Tillo İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru S.A'yı gözaltına aldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen S.A, işlemlerinin ardından, havayoluyla İstanbul'a gönderildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir