• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Muhaliflerden Cenevre`ye şartlı evet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhaliflerin Cenevre'deki görüşmelerde müzakere masasına oturmak için oluşturduğu Yüksek Mükazere Konseyi Sözcüsü Salim Muslet, 24 Şubat'taki görüşmelere katılıp katılmayacakları sorusuna, "Evet gideceğiz. Gerçekten bir başarı için gideceğiz ama ciddi bir ortağımız yok" dedi. Muslet çözüm olasılığı için de "Eğer sivilleri öldürmeyi durdururlarsa çözüm olacağına inanıyorum" yorumunu paylaştı. Suriyeli muhalif sözcü ön koşullarının bulunmadığını belirtirken, "Sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasını istiyoruz" çağrısını yaptı.  Muslet ardından "Rus bombardımanının durduğunu ve çocuklarıımıza gıda ulaştığını gördükten sonra gideceğiz" şartını koydu.

24 Şubat'a ertelenen görüşmeler öncesi ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrıda bulunan Muslet, Obama'dan Rusya'nın muhalif posizyonlar bombardımanlarını durdurması için 'ağırlığını koymasını' istedi.

Muhalifler bu ay başında Rusya'nın hava bombardımanları nedeniyle çöken Cenevre müzakerelerinde de BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye ilişkin 2254 numaralı kararındaki özellikle sivillere yönelik yardımlara izin verilmesi ve sivillerin hedef alınmamasıyla maddelerin uygulanmasını talep ediyordu.

Kaynak: Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir