• DOLAR 32.541
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2440.534
  • ...
CHP heyeti: Gerçekler karşısında sarsıldık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök, beraberindeki CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile birlikte Mardin’e geldiler.

Mardin’de bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP heyeti, ziyaretlerinin sonunda basın toplantısı düzenlendi. CHP Mardin İl Binası’nda yapılan toplantıda konuşan Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök, Mardin’in görkemli tarihiyle insanların ilgilisi çeken bir kent olmaktan ötesine doğru hızla gittiğini söyledi.

Mardin’de esnafı da dolaştığını belirten Gök, “Esnafın siftah yapamadığını, giderlerini dahi artık karşılamanın olanaksızlığı içerisinde çaresizce dükkânlarında beklediklerine şahit olduk. Otellerin boş olduğunu öğrendik. Herhangi yerli ve yabancı turistin gelemediğini öğrendik. Otellerdeki 5 bin kapasiteli yatağın ancak 15’i veya 20’si ancak doluyor. Mardin’in yıllık bir buçuk milyar dolarlık ihracatı gelirinin 300 milyon dolara kadar düşmesi gerçeği karşısında sarsıldık. Artık Mardinliler de ciddi kaygılar içerisindedir. Bir şeyler yapmalı,  çatışmalı sürecin sona erdirilmesi için herkesin çaba sarf etmesi gerekir. Türkiye, artık bu sarmalıdan kurtulmalıdır. Bir yandan şiddet ortamı bir yandan insan hakları ihlalleri devlet aklının nerdeyse iflas ettiği bir noktada bu yaşanalar ne Doğu ve Güneydoğu’nun ne de Türkiye’nin hak ettiği bir tablodur.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir