• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Bingöl`deki TOKİ`de facianın eşiğinden dönüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün içmeler Mahallesinde bulunan TOKİ`de, önceki gün bir facianın eşiğinden dönüldü. Bir binanın giriş kısmındaki beton saçak çökerken olay sırasında oradan kimsenin olmaması olası bir can kaybının önüne geçti. TOKİ sakinleri ise duruma sert tepki gösterdi.

Bir kısmı normal bir kısmı da alt gelir grubuna yönelik yapılan 612 adet TOKİ`de kapı, pencere, mutfak dolapları, yer döşemelerinde, musluk, kalorifer petek ve birçok konuda sorunlar yaşadıklarını söyleyen TOKİ sakinleri  yaşanan bu sorunları yetkililere bildirilmesine rağmen halen bu sorunların devam ettiğini bildirdiler.

“Allah korudu, büyük bir facia yaşanabilirdi”

Alt gelir grubuna yönelik yapılan 612 adet TOKİ konutlarında sorunların devam ettiğini vurgulayan İçmeler Mahalle muhtarı Felemez Aytar, “Gördüğünüz gibi burada bir binanın girişi çöktü. Allah korudu, büyük bir facia yaşanabilirdi. Başka binalarda da çökme olabilir. Hatta çökme yaşanmadan önce çatlaklar yaşanmış, bina sakinleri durumu site yönetimine bildirdiklerini söylediler. Buna rağmen her hangi bir tedbir alınmamış. Allah korusun birinin üzerine düşüp ölseydi hesabını nasıl verirlerdi? Burada bir yönetim varsa sorunlarla da ilgilenmesi gerekirdi. Eğer sitenin sorunlarıyla ilgilemiyorlarsa ne işleri var burada?” şeklinde tepki gösterdi.

“Firma çalışanları halkı doğru bilgilendirmiyor”

TOKİ konutlarında firmaya bağlı elemanlar ev ev gezip bina sakinlerinden sorun olmadığı ile ilgili imza aldıklarını ifade eden Muhtar Aytar, “Bina sakinleri neye niçin imza attıklarını bilmiyorlar. Vatandaş tarafından imzalanan evraklarda kendi binalarında ve evlerinde hiçbir sorun olmadığına dair imza attıkları konusunda bilgilendirilmiyor. Burada vatandaşı bilgilendirmeyen firma çalışanları resmen halkı dolandırıyor. Doğru hareket etmiyorlar. Oysa nerdeyse her evde sorun var. Durumdan ve vatandaşı sorunlarıyla baş başa bırakıp buradan kurtulmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Evler dökülüyor”

TOKİ konutlarında oturduğunu belirten Hüseyin Korkmaz ise bir çok sorun yaşadıklarını söyleyerek, “Bir bina yapmışlar dışı iyi görünüyor. Ama iç kısmında birçok sorun var. Evler dökülüyor. Banyo fayanslarım döküldü. Hangi eve girseniz muhakkak sorunla karşılaşırsınız. Sorunları site yönetimine söylüyoruz. ‘Biz ilgilenmiyoruz, sorunlarınızı firmaya söyleyin` yâda ‘TOKi`ye bildirin` diyorlar. İki yıldır buradayız ve perişan durumdayız. Yetkililerin bu sorunlarla ilgilenmesi gerekir. Düzenli aidatımızı ödüyoruz ve ayda 58 TL aidat veriyoruz. Bizim sorunlarımızı gidermeleri lazım. Aidatımı geciktirdim diye bana pahalıya mal oldu. 300 TL yerine 600 TL vermek zorunda kaldım ve bu şekil almasını biliyorlar ama sorunlara gelince ortalıkta görünen yok. Burada bir düzen yok. Bu binalarda oturanlar, genelde fakir kimselerdir ve geldiklerine pişman olmuşlar. Bir an önce sorunların giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Faciadan Annem kıl payı kurtuldu”

Girişi çöken binada oturan sakinlerden Hakan İşan adlı genç de yaşanan olayda annesinin olası faciadan kıy payı kurtulduğunu şöyle anlattı: “Bu binanın 5 nolu dairesinde oturuyorum. Kaç hafta önce düşeceği beliydi. Alt tarafında çatlaklar oluşmuştu. Üzerine biraz kar yağınca daha da açıldı. Evde oturduğum bir esnada büyük bir gürültü geldi, çıktığımızda binanın ön girişi tamamen beton yığınıyla doluydu. Diğer binalarda da bu tür çatlaklar oluşmuş diyorlar. Çökme olmadan birkaç dakika önce annem dışarıdan içeriye geldi ve olay meydana geldi. Bu beton yığını herhangi birimizin başına düşebilir ve olay ölümle sonuçlanabilirdi. Ama Allah korudu.”. (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir