• DOLAR 32.523
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2436.242
  • ...
`2016 kütüphane yatırım yılı olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da Kütüphane Eş Güdüm toplantısına katılan Kültür ve Turizm Müdürü Aslanlı, 2016`nın kütüphane yatırım yılı olacağını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı başkanlığında yapılan toplantıda Aslanlı, “İl ve ilçelerde kütüphanelerin durumunu gözden geçiriyoruz. Yeni yatırımlarımız yolda. 2016 yılında kütüphane yatırımlarımız dikkat çekiyor. Ayrıca kütüphanelerimizde okuyucu sayısı artıyor.” dedi.

Batman ve ilçelerindeki kütüphanelerden sorumlularıyla bir araya gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, İl Halk kütüphanesindeki eş güdüm toplantısında kütüphane yatırımları ve veriler gündemdeydi.

Batman ve ilçelerdeki kütüphanelerden faydalananların sayısında artışın olduğunu belirten Müdür Aslanlı, “Batman ve ilçelerinde kütüphanelerden faydalanan öğrenci sayısında artış var. Gençler gündüz ders çalışmak için geliyor. Kütüphaneden ayrılırken de ödünç kitap alıyor. Ayrıca iki ilçemiz de bu yıl yeni bir kütüphaneye kavuşacak. Eski kültür merkezi binamızda yıkılıp yerine modern bir bina yapılacak. Bunun için de bazı kurumlarımızın ve mimarlarımızın da görüşlerine başvuracağız. Batman`a modern bir İl Halk Kütüphanesi kazandırmanın gayreti içindeyiz. İl ve ilçelerdeki kütüphanelerimize yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar 2016 yılında daha çok yatırımlar. Farklı projelerimizi gerçekleştirmek için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir