• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
`Seçmeli dersler çocuklarımızın en temel hakkıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönemine girilirken, seçmeli derslerin tercihleri konusunda son haftaya girildiğini hatırlatan STK yetkilileri, ebeveynlere çağrıda bulundu.

Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı, Arapça ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçme konusunda ebeveynleri daha duyarlı olmaya davet eden Gaziantep İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulkadir Atdoğan, Ebeveynlerin bizatihi okullara giderek çocuklarının bu dersleri alması için gayret göstermesi gerektiği çağrısında bulundu.

Seçmeli Kur`an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ile Temel Dini Bilgiler dersleri için başvuru süresinin gittikçe azaldığına dikkat çeken Aydoğan, Ailelerin çocuklarının dünya ve ahret saadeti için mutlaka bu derslerin üzerinde önemle durması gerektiğini söyledi.

Aydoğan, “Malumunuz okullarda Hz Muhammed`in (sav) hayatı dersi, Kur`an Dersi ve Seçmeli Temel Dini Bilgiler dersi olmak üzere 3 tane dini içerikli ders var. Bu dersler bizler için büyük bir kazanımdır. Çocuklarımızın İslam ahlakı ile yetişmesi ve İslam gençliği olabilmesi için Allah`a ve resulüne gönülden bağlanan insanlar olarak yetişmesi için bu dersleri almak elzemdir.” dedi.

Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersinin seçmeli olarak müfredata konmasını yetersizliğine rağmen önemli bir adım olarak gördüklerini söyleyen Aydoğan, “Tabi bu derslerin hala seçmeli ders olması kabul edilebilir bir durum değildir. Fakat yine de olumlu bir gelişmedir. Eğer gerçekten bu derslere yeterince rağbet gösterilirse inanıyoruz ki, Milli Eğitim bu dersleri temel dersler yapacaktır. Bu dersler okullarda seçmeli değil de, inşallah temel dersler olursa bu derslere olan ilgi daha da artacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Yarınlarını imar etmek isteyen bütün vatandaşlar bu derslere önem versinler”

Okullarda verilecek olan seçmeli dersler konusunda özellikle Okul yöneticilerinin, velilerin ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini vurgulayan Aydoğan, “Ebeveynler olarak Allah için okullara giderek çocuklarının bu dersleri alması için gayret gösterelim. Ailelerin çocuklarının dünya ve ahret saadeti için bu derslerin üzerinde önemle durması gerekiyor. Çünkü öğrenci velisi okula gitmediği takdirde ne yazık ki, bu dersler tercih ettirilmiyor. Bir şekilde çocuklarımız bu derslerden mahrum kalıyor. Yarınlarını imar etmek isteyen bütün vatandaşlar Allah için bu derslere önem versinler.” tavsiyesinde bulundu.

“Bu dersler ilkokul 5`inci sınıftan lise son sınıfa kadar çocuklarımıza öğretiliyor”

Seçmeli derslerin ilkokul 5`inci sınıftan lise son sınıfa kadar öğrencilere öğretildiğini aktaran Aydoğan, son olarak şunları söyledi: “Bizler aileler olarak bu dersleri bir kere ilk olarak sahiplenmemiz lazımdır. Bu dersler bizlere verilen bir haktır. Bu dersler bizim en büyük ihtiyacımızdır. Eğer 28 Şubat döneminde olsaydı veya o dönemin zorluklarını yaşayan kişilere sorsaydık, bu gün bu derslerin okullarda okutulmasına inanmayacaklardı. Bu dersler ilkokul 5`inci sınıftan lise son sınıfa kadar çocuklarımıza öğretiliyor.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir